Cultura dimarts, 19 de Juliol de 2016

Toni Xuclà i Gemma Humet obren els Festivals Alta Segarra


Autor: Judit Martí

El vessant musical del festival s'acompanya d'una proposta gastronòmica

Cartell Festivals Alta Segarra
Cartell Festivals Alta Segarra Foto: AJ Calaf

Aquest divendres, 22 de juliol, es dóna el tret de sortida a la primera edició dels Festivals de l'Alta Segarra, un nou festival estiuenc que tindrà lloc en espais tan emblemàtics com el Castell de Calaf i l'Església Santa Fe de Calonge de Segarra. Toni Xuclà i Gemma Humet amb l'espectacle ‘Poemes que es fan cançons i cançons que esdevenen poemes' seran els protagonistes de l'estrena, a partir de les 22.30 hores.

L'endemà dissabte, al mateix Castell de Calaf, serà el torn del cantant Joan Isaac amb ‘Joies italianes i altres meravelles' que, amb cançons italianes d'autor, farà una declaració d'amor a una música i un país que l'apassiona, Itàlia. El concert també començarà a les 22.30 hores.

Durant el darrer cap de setmana de juliol, el festival estiuenc de l'Alta Segarra es traslladarà a l'Església de Santa Fe de Calonge de Segarra. Allí actuaran Lídia Pujol divendres, 29 de juliol, i Daniel Anglès, l'endemà dissabte, 30 de juliol.

El vessant musical del festival s'acompanya d'una proposta gastronòmica ja que durant els concerts hi haurà tasts amb cuina tradicional de la comarca.

Els concerts del primer cap de setmana


Amb el títol ‘Poemes que es fan cançons i cançons que esdevenen poemes', Toni Xuclà i Gemma Hument proposaran aquest divendres un concert amb obres de Carles Riba, Espriu, Rosselló-Pòrcel, Pere Quart, Raimon, Lluís Llach, Joan Manuel Serrat... Tot plegat, de la mà d'una de les millors noves veus de panorama actual a Catalunya i un dels compositors més reconeguts del país. Gemma Humet, amb una commovedora veu, interpreta les cançons acompanyada a la guitarra de Toni Xuclà que, alhora, també és el compositor de la majoria de les melodies.

Aquest espectacle es va iniciar l'any 2013 amb les cançons del disc ‘Amb música ho escoltaries potser millor', que ha obtingut els següents guardons: Premi Miquel Martí i Pol, Terra i Cultura 2013, Premi Cerverí 2013, Premi Millor aportació musical a l'Any Espriu i Premi Enderrock 2014 a la millor producció musical.
El concert de Joan Isaac, que tindrà lloc dissabte 23 de juliol, porta per títol ‘Joies italianes i altres meravelles'. Es tracta d'un projecte elaborat al llarg dels dos darrers anys que es podria resumir com una declaració d'amor a una música que el cantant estima i a un país que l'apassiona, Itàlia. Es tracta d'un treball centrat quasi exclusivament en cançons italianes d'autor, molt desconeguda en el nostre país.

La música d'autor italiana és rica i polièdrica i ofereix un ventall d'autors excepcionals. Joan Isaac ha escollit deu cançons d'autors de diferents generacions, des d'Enzo Jannacci, Giorgio Conte, Eugenio Finardi, Dalla, De Gregori, Fossati, Tosca o Fabrizio de André a músics joves com Samuele Bersani o Vinicio Capossela. Es tracta d'una feina delicada i difícil en l'adaptació dels textos al català amb un rigor quasi malaltís del cantant per conservar el sentit i l'emoció que cada cançó porta a dins.

Entrades


L'entrada anticipada per a cada concert és de 12 euros mentre que a taquilla el preu serà de 15 euros. Qui ho vulgui podrà acompanyar el concert d'un tast i una copa de cava per 17 euros, si és anticipada, o per 20 euros si es compra el paquet a la taquilla. A més, es poden adquirir abonaments per poder assistir als quatre espectacles per 40 euros, o per 60 euros si s'agafa l'abonament i el tast i copa de cava en cada concert.

Per comprar les entrades anticipades cal enviar un correu electrònic a festivalsaltasegarra@gmail.com o trucar als telèfons 646 338 169 o 646 340 237.

Toni Xuclà i Gemma Humet obren els Festivals Alta Segarra -
Toni Xuclà i Gemma Humet obren els Festivals Alta Segarra
Foto: Judit Martí
Joan Isaac al Festivals Alta Segarra -
Joan Isaac al Festivals Alta Segarra
Foto: Judit Martí
Lídia Pujol actuarà al Festivals Alta Segarra -
Lídia Pujol actuarà al Festivals Alta Segarra
Foto: Judit Martí


Font: Àgora Alta Segarra Etiquetes: música festivals alta segarra

Ho vols compartir?