Medi ambient dimecres, 20 de Juliol de 2016

Estabilitzats els incendis de Rocallaura i Pallerols


Autor: somsegarra

Ha Pallerols han cremat 80 ha i a Rocallaura 790

Foto: Salvador Puig

Els Bombers de la Generalitat han estabilitzat a les 08.10 hores d’avui dimecres l’incendi de Rocallaura. En aquests moments treballen a la zona 50 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 4 helicòpters bombarders i 2 avions de vigilància i atac). Al llarg de la passada nit, els Bombers han repassat tot el perímetre de l’incendi, sense que hi hagi hagut cap represa. Tot i això, encara hi ha zones on encara hi ha força fumaroles, principalment a causa de bales de palla que continuen cremant. Malgrat això, no hi ha risc per a les poblacions de Nalec i Rocafort de Vallbona, on ja no hi ha ordre de confinament.
 
Segons la darrera actualització de dades del Cos d’Agents Rurals, el perímetre afectat per l’incendi és de 789,69 hectàrees, dins el qual hi ha petites zones que no han cremat. D’aquestes, 471,32 corresponen a vegetació agrícola i 317,76, a vegetació forestal (0,61 hectàrees corresponen a vegetació urbana). El foc ha afectat els municipis de Vallbona de les Monges, Ciutadilla i Nalec

L’incendi forestal de Pallerols, al municipi de Talavera, es va iniciar a 1/4 de 6 de la tarda a la vall de Riquer i ja es va donar per estabilitzat ahir al vespre. Els Bombers de la Generalitat hi treballen amb 30 dotacions terrestres, repassant tota la superfície afectada per evitar revifalles. Al llarg de la matinada, els Bombers tampoc no han tingut complicacions en les seves tasques, ja que no hi ha hagut represes i tampoc no ha bufat vent en aquesta zona. Segons els Agents Rurals, a Pallerols han cremat 80 hectàrees de vegetació

Perill extrem aquest dimecres


El Conseller d’Interior, Jordi Jané ha visitat aquest matí el Centre de Comandament de l’incendi de Rocallaura, i ha volgut agrair la tasca feta al llarg de les darreres hores en aquest incendi,destacatn la contribució dels pagesos de la zona, que gràcies a haver llaurat els camps que envolten el perímetre afectat pel foc ‘han facilitat les tasques d’extinció’.
 
Jané ha fet un seriós advertiment en base a la previsió meteorològica d’avui. El conseller ha dit que la jornada d’avui dimecres ‘és especialment difícil. És el dia de més calor i es preveu l’arribada de tempestes seques amb llamps, i això és un perill addicional’, ha sentenciat. És per aquesta raó que el titular d’Interior ha volgut fer una crida ‘a la responsabilitat i a la prudència de tothom’ per tal d’evitar comportaments de risc que puguin originar nous incendis.

El fum omple la vall de l'Ondara - Pallerols
El fum omple la vall de l'Ondara
Foto: Ramon Sunyer
Ja estabilitzat - Rocallaura
Ja estabilitzat
Foto: Batallón T-15
 - Rocallaura

Foto: Bombers.cat
Efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal - Pallerols
Efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal
Foto: sfadfcat



Etiquetes: incendis forestals pallerols rocallaura

Ho vols compartir?