Polí­tica divendres, 7 de Agost de 2015

Demanen la retirada del retrat de Juan Carlos de Borbón dels Jutjats de Cervera


Autor: Jaume Moya

Un col·lectiu de juristes habituals al Jutjat de Cervera insten la retirada dels sis retrats de l'anterior Cap d'Estat d'Espanya

Hug Sierra i Jaume Moya, promotors de la iniciativa, als Jutjats de Cervera
Hug Sierra i Jaume Moya, promotors de la iniciativa, als Jutjats de Cervera Foto: Laia Pedrós

Cinc advocats i un procurador han presentat un escrit conjunt adreçat al Jutge Degà de Cervera demanant a retirada dels retrats del deposat rei d'Espanya, Juan Carlos I de Borbón, que encara presideixen les dependències, sales i despatxos de la seu judicial.
El text exposa el següent:
"
Segons l’art. 1 LOPJ, la justícia emana del poble i s’administra en nom del rei.
En base a l’anterior precepte, la imatge de l’anterior cap d’Estat del Regne d’Espanya, En Juan Carlos I, ha vingut presidint els despatxos judicials així com les sales de vistes dels diferents Jutjats.
En data 19 de juny de 2014 entrà en vigor la Llei 3/2014, de data 18 de juny, per la qual es feu afectiva l’abdicació del rei En Juan Carlos I. En conseqüència, aquest senyor deixà de ser cap d’Estat.
Malgrat això, hem pogut constatar que encara és present la imatge d’aquest ciutadà tant a la sala de vistes del Jutjat de Cervera, com en els despatxos judicials.
Donat que no existeix cap norma que justifiqui la presència d’aquests retrats presidint cap sala o despatx judicial, esdevé no només innecessari, sinó sobrer, que hi siguin. A banda que aquest fet suposa una càrrega política que divideix i desagrada a bona part no només dels operadors jurídics, sinó de la ciutadania al servei de la qual està dedicada l’Administració de Justícia.
És per tot plegat que, en no existir precepte legal que en justifiqui la presència de la imatge del senyor en Juan Carlos de Borbón Borbón, anterior cap d’Estat del Regne d’Espanya, considerem inadequada la presència del seu retrat a les dependències d’aquest Jutjat de Cervera.

"
La iniciativa, promoguda per l'advocat de Guissona Hug Sierra i el Procurador de Cervera Jaume Moya, pretén, a més de la retirada del retrat dels Jutjats de Cervera, que s'extengui als altres Jutjats i Tribunals de Catalunya, per la qual cosa s'ha fet extensiva al conjunt d'operadors jurídics de Catalunya.



Etiquetes: Cervera Jutjat Hug Sierra Jaume Moya Juan Carlos de Borbón rei retrat Jutjat advocat procurador Borbó

Ho vols compartir?