Societat dilluns, 9 de Gener de 2017

L’INCASÒL inicia obres de rehabilitació al nucli antic de Torà


Autor: AjTora

L’obra compta amb un pressupost de més de 84.000€ i forma part del programa Reviure les velles ciutats

Carrer Ofrera
Carrer Ofrera Foto: Ramon Sunyer

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat les obres de pavimentació dels carrers del nucli antic del municipi de Torà, a la Segarra. Aquesta actuació ha estat adjudicada al Grupo Tecno-Conrad, SL, per un import de 84.142,58€ (IVA exclòs) i compten amb un termini d’execució de 5 mesos.

Els promotors del projecte són l’Ajuntament de Torà, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Institut Català del Sòl, dins del programa Reviure les velles ciutats. L’INCASÒL finançarà un màxim de 105.000€, corresponent al 84% del pressupost, i l’Ajuntament de Torà n’aportarà el 16% restant.

L’actuació consisteix a la pavimentació dels carrers d’Ofrera, Sant Sebastià i part dels carrers Cap i Baix, al centre històric del municipi. Es tracta de carrers estrets que discorren en una successió de trams coberts amb porxos i trams descoberts. L’estat actual de conservació de la pavimentació existent és deficient, així com les instal·lacions dels serveis.

Les obres de rehabilitació que s’estan duent a terme preveuen la substitució de tot el paviment dels carrers inclosos en el projecte, amb la combinació de diferents tipus de pedra se Solsona i part de les pedres existents un cop netejades. Tanmateix, s’actualitzaran les xarxes de clavegueram, amb un sistema separatiu d’aigües pluvials i residuals, la d’aigua potable i la d’enllumenat

Els carrers objecte d’aquesta actuació conformen part del nucli antic de Torà. El carrer d’Ofrera va des de la plaça del Vall a la part que limita el creixement del municipi al segle XVI-XVII amb el creixement del segle XIX-XX, fins a la plaça de l’església. Cal esmentar que en l’últim tram el carrer d’Ofrera canvia el nom per passar-se a anomenar carrer de Sant Sebastià. Els esmentats carrers manifesten tots els trets característics dels carrers situats en casc antic, es tracta de vies de traçats i formes irregulars, en els quals el carrer es presenta com el fil conductor pel desenvolupament dels diferents plans de façana. El carrer Baix es situa en un traçat perpendicular als anteriors i coincideix parcialment amb el límit o muralla del creixement del segle XIV-XV amb el creixement del segle XVI – XVII de Torà.

L’INCASÒL inicia obres de rehabilitació al nucli antic de Torà - Torà
L’INCASÒL inicia obres de rehabilitació al nucli antic de Torà
Foto: Ramon Sunyer
Carrer Sense Cap - Torà
Carrer Sense Cap
Foto: Ramon Sunyer


Font: Incasòl   + info (enllaç extern)

Etiquetes: incasol nucli antic torà
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?