Turisme divendres, 18 de Març de 2016

35a Caminada Popular de Torà: Ruta de les 4 ermites


Autor: APACT

Enguany se celebrarà el diumenge 24 d'abril

35a Caminada Popular de Torà: Ruta de les 4 ermites
35a Caminada Popular de Torà: Ruta de les 4 ermites Foto: APACT

El 24 d’abril se celebrarà la 35a Caminada Popular de Torà. L’edició d’enguany proposa una ruta que ens endinsarà, un any més, en el món del GR-170, el Gran Recorregut de la Vall del Llobregós, i ens permetrà conèixer 4 ermites del municipi: l’Ermita de Sant Donat, l’Església de Santa Maria de Claret, l’Ermita de Sant Pere de Figuerola i l’Església de Sant Miquel de Fontanet. Petits llogarets de culte que en alguns casos han quedat en desús però ajuden a conformar un paisatge caracteritzat per pedres, marges i margets pacientement construïts i sorprenents corriols d’aigua en algunes fondalades. Testimonis d’una època sense gaires luxes però amb abundància de temps, tot just el contrari dels nostres dies. Una ruta on les vistes de Torà no ens deixaran indiferents

Al finalitzar la caminada, hi haurà la tradicional rifa a les Piscines Municipals. També s’ofereix la possibilitat de quedar-se a dinar al parc municipal. Per a una millor previsió, agrairíem que compreu els tiquets abans del 18 d’abril.

Desitgem que us animeu a gaudir d’una bona passejada!

Dades d'interès


Sortida a les 9 de les piscines municipals.
Caminada curta: 9,5 km
Caminada llarga: 19,5 km

Preu del dorsal 7€ (fins a 10 anys el dorsal és gratuït, els nens/es han de venir acompanyats d’un adult que se’n faci responsable). La venda es realitzarà a les Piscines fins mitja hora abans de sortir

Els tiquets del dinar seran limitats i tindran un preu de 8 €.
Punts de venda:
-Cal Gegó, divendres sant al matí
- Pastisseria Miramunt
- o reservar per email: caminadapopulartora@gmail.com
La data límit per encarregar-los és el 18 d’abril

El GR-170 Vall del Llobregós


El sender de gran recorregut del Llobregós té un trajecte circular d’una distància de 66 km, i quatre variants que enllacen el GR entre diferents punts per tal de poder realitzar el recorregut en diferents etapes.

El GR-170 Vall del Llobregós és un projecte que l’Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT) va assumir amb l’objectiu de donar a conèixer una part de la Vall del Llobregós, la seva cultura, la seva història i el seu paisatge natural i humà. L’ APACT ha senyalitzat l’itinerari amb marques blanques i vermelles. En aquests moments, el GR ha estat homologat de manera provisional. Queda pendent posar les senyals verticals que ofereixen informació i orientació en aquells punts d’encreuament més difícils. Els guanys d’aquesta caminada, aniran destinats a aquesta acció per tal d’aconseguir l’homologació definitiva.

Un GR (Gran Recorregut) es tracta d’un sender senyalitzat que recorre llocs d’interès paisatgístic, cultural, turístic, històric i social. Són senders homologats per la federació autonòmica i/o territorial corresponent. Els senders de gran recorregut conformen una xarxa de camins aptes per a turisme pedestre, que creuen Europa en totes les direccions.

35a Caminada Popular de Torà: Ruta de les 4 ermites - Torà
35a Caminada Popular de Torà: Ruta de les 4 ermites
Foto: APACT
Ermita de sant Donat dalt la carena - Fontanet
Ermita de sant Donat dalt la carena
Foto: Ramon Sunyer
Església de santa Maria de Claret - Claret
Església de santa Maria de Claret
Foto: Ramon Sunyer
Ermita de Sant Pere de Figuerola - Fontanet
Ermita de Sant Pere de Figuerola
Foto: Ramon Sunyer
església de sant miquel de fontanet - Fontanet
església de sant miquel de fontanet
Foto: Ramon Sunyer


Etiquetes: rutes caminada popular torà
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?