Acte

191a edició dels Tres Tombs d'Igualada

Del dijous 17 al diumenge 20 gener 2013 a IgualadaEls Tres Tombs d'Igualada

Dijous, 17 de gener
A les 10 del matí i des de casa del banderer Pere Argelich Carles, portador de la bandera gran i situada al c/ Pujades, 7 s’anirà a buscar la bandera petita, portada per l'Ajuntament d'Igualada, situada a la Plaça de l’Ajuntament. Acompanyarà la Banda de Música d’Igualada i els Trabucaires igualadins 'Els Voladors', fins a la Basílica de Santa Maria.

A les 11 del matí, es celebrarà el Solemne Ofici concelebrat pels rectors de Sta. Maria, Soledat i Sagrada Família, amb la típica benedicció de panets. Hi participaran amb els seus cants l´Escola Cantorum d’Igualada. Al finalitzar es cantaran els goigs del Sant.

Després, s’acompanyarà a les banderes al seu domicili. Davant de l’Ajuntament i a casa de cada banderer s’oferirà el 'Ball de Bastons' a càrrec de la colla 'Ball de Bastons d’Igualada”.

A les 19h, inauguració de l’exposició 'Cavalls' a les Galeries Nivell 46 de c/Sant Magí, a càrrec de Mary Gumà.


Divendres, 18 de gener
A les 21h, a l’Ateneu Igualadí, concert a càrrec de la Coral Cor Da Capo, PAX Cor de Cambra i Coral Juvenil Xalest a l’Ateneu Igualadí.


Dissabte, 19 de gener
A les 18h, començarà la tradicional cercavila pels carrers de la ciutat. A l’arribada a casa dels banderers, aquests obsequiaran a tots els presents amb coca i barreja.


Diumenge, 20 de gener
Des de les 9 fins 2/4 d'11 del matí, esmorzar pels participants forans en els Tres Tombs, a l’esplanada del torrent de Can Masarnau. Al mateix temps, es realitzarà la inscripció de participants.

A partir de les 11 del matí, concentració per a l´inici dels Tres Tombs, als carrers habituals, al voltant de la plaça Castells.

A les 12 del migdia, inici dels Tres Tombs, obrint la comitiva les banderes gremials i les pubilles. El recorregut serà: plaça Castells, avinguda Balmes, carrer de Joan Maragall, passeig Verdaguer, carrer d’Òdena, rambla de Sant Isidre, rambla Nova, rambla de Sant Ferran.

En el darrer tomb, i des de l’empostissat situat a la Rambla de Sant Isidre, benedicció de totes les cavalleries i animals domèstics presents.

En la mateixa franja horària, fira de productes agroalimentaris catalans, organitzada per la Manduca, Associació de Petits Productors Agroalimentaris Catalans, al parc de l’Estació Vella.

A les 16h i al Restaurant SESOLIVERES, dinar de germanor. Els comensals seran obsequiats per part del Gremi, amb el tortell de Sant Antoni.
Lectures: 103 Darrera: 10.09.2021
Insertada per: Jaume


Ho vols compartir?

dissabte 27 novembre 2021


Login

Actes de la setmana

fins diumenge 28 novembre 2021
Concabella (Els plans de Sió)
Exposició de pintures 'Llorenç Dellarés Garcia'
dimarts 23 novembre 2021
Guissona
La pedra seca. El futur de la tradició
dijous 25 novembre 2021
Cervera
Jornades Reviure el Patrimoni 'Oralitat i memòria'
divendres 26 novembre 2021
Cervera
Presentació del llibre 'La Negreta i altres veus emmudides'
dissabte 27 novembre 2021
Guissona
Novembre lúdic 2021
dissabte 27 novembre 2021
Calaf
Concert de 'El Lere'
dissabte 27 novembre 2021
Cervera
Concert 'Gipsy Jazz Trio'
diumenge 28 novembre 2021
Cervera
Vila del Llibre Solidària
diumenge 28 novembre 2021
Gàver (Estaràs)
Concert 'Dues violes'
diumenge 28 novembre 2021
Calaf
Teatre 'Mistela Candela Sarsuela'
diumenge 28 novembre 2021
Cervera
Concert de tardor 'La Música del Silenci'
agenda quinzenal

vols afegir un acte?

subscriure's al canal rss Agenda