Medi ambient dimecres, 3 de Abril de 2019

El jutge revoca les llicències ambiental i d'obra de la planta de compostatge dels Plans de Conill


Autor: somsegarra

La plataforma Salvem els Plans de Conill, el Grup per a la Defensa del Medi Natural de la Segarra i IPCENA havien presentat recurs

El jutge revoca les llicències ambiental i d'obra de la planta de compostatge dels Plans de Conill
El jutge revoca les llicències ambiental i d'obra de la planta de compostatge dels Plans de Conill Foto: salvem els plans de conill

El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Lleida ha revocat les llicències ambiental i d'obra que havia atorgat l'Ajuntament d'Ossó de Sió al promotor d'una planta de compostatge enmig d'un espai natural qualificat com a zona d'especial protecció de les aus (ZEPA) , als Plans de Conill.

Segons la sentència, 'la Declaració d'Impacte Ambiental no ha tingut en compte determinats elements sobre l'abast i les repercussions que aquesta instal·lació pugui produir en l'ecosistema'. El jutge ha estimat el recurs presentat per la plataforma Salvem els Plans de Conill, el Grup per a la Defensa del Medi Natural de la Segarra i IPCENA. Ara el promotor de la planta de compostatge disposa d'un termini de 15 dies per interposar un recurs d'apel·lació.

El promotor va començar les obres el juliol de l’any passat després de més de 7 anys de tràmits però a finals d’agost del mateix any el consistori d’Ossó de Sió es va veure obligat a paralitzar-les perquè el seu impulsor no va respectar una clàusula de la llicència ambiental segons la qual no podia dur-se a terme cap actuació durant el període de nidificació de les aus estepàries, entre els mesos de juliol i setembre, a fi de no perjudicar els ocells que habiten a la zona, qualificada com a zona d’especial protecció de les aus (ZEPA). I es van reprendre un cop finalitzat el període de nidificació.

L'any 2014 es va constituir la plataforma Salvem Els Plans de Conill per oposar-se al projecte i 'reivindicar mantenir un entorn net en el qual es puguin compaginar les activitats de les explotacions agropecuàries amb altres relacionades amb conservar la biodiversitat'. El projecte de la planta de compostatge havia començat quatre anys abans i ja tenia el vistiplau del Govern.

Acte de rebuig a la planta de compostatge dels Plans de Conill realitzat l'octubre del 2014 -
Acte de rebuig a la planta de compostatge dels Plans de Conill realitzat l'octubre del 2014
Foto: salvem els plans de conill
Les obres es van iniciar l'agost del 2018 -
Les obres es van iniciar l'agost del 2018
Foto: segre.com
Vista del despoblat de Conill -
Vista del despoblat de Conill
Foto: Jaume Puig


Etiquetes: planta compostatge plans de conill ossó de sió

Ho vols compartir?