Cultura divendres, 22 de Maig de 2015

El poeta segarrenc Joan Margarit guanya el XV Premi Jaume Fuster


Autor: somsegarra

Margarit és un dels poetes contemporanis en català més llegits

El poeta segarrenc Joan Margarit guanya el XV Premi Jaume Fuster
El poeta segarrenc Joan Margarit guanya el XV Premi Jaume Fuster

El poeta Joan Margarit ha estat reconegut amb el XV Premi Jaume Fuster, que atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Margarit, amb una trentena de llibres publicats, és un dels poetes contemporanis en català més llegits. Entre les seves obres destaquen 'Càlcul d'estructures', 'Joana' i 'Casa de Misericòrdia'. Ha guanyat els principals guardons de la literatura en llengua catalana, com ara el Premi de la Crítica Serra d'Or i el Premi Nacional de Cultura.

L'acte d'anunci i lliurament del Premi Jaume Fuster ha tingut lloc aquest migdia a Barcelona, durant un acte en què el crític i historiador de la literatura D. Sam Abrams ha glossat la trajectòria del premiat, i la presidenta de l'AELC, Bel Olid, ha lliurat un diploma i una ploma commemorativa a Joan Margarit.

Amb motiu d'aquesta distinció que atorguen els escriptors en llengua catalana, la Junta de l'AELC ha decidit nomenar Joan Margarit soci d'honor de l'entitat.

El Premi Jaume Fuster, sense dotació econòmica, es concedeix a través de les votacions dels companys d'ofici socis de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Joan Margarit i Consarnau


Nascut a Sanaüja el 1938 és poeta i arquitecte i catedràtic jubilat de Càlcul d’Estructures de l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona.

En l’àmbit de la literatura catalana li han estat concedits els Premis Miquel de Palol i Vicent Andrés Estellés de 1982, el Premi Carles Riba de 1985, el Premi de la Crítica Serra d’Or de 1982, 1987 y 2007, el Premi Gabriel Ferrater de 2007, el Premi Cavall Verd de 2008 i el Premi Nacional de Literatura de la Generalitat de Catalunya, també de 2008.

En l’àmbit de l’Estat Espanyol se li han concedit el Premio Nacional de la Crítica de 1984 i de 2008, el Premio Rosalía de Castro de 2008 i el Premio Nacional de Poesía, també de 2008.

El 2013 li fou concedit a Mèxic el Premi Víctor Sandoval Poetas del Mundo Latino (a l’obra completa), conjuntament amb el poeta mexicà José Emilio Pacheco.

'Tugs in the fog', la primera antologia (130 poemes), traduïda a l'anglès per Anna Crowe, va rebre el 2006 la 'Poetry Book Society recommended Translation'.

Des d'on tornar a estimar llibre de poesia de Joan Margarit -
Des d'on tornar a estimar llibre de poesia de Joan Margarit
Portada de Tots els Poemes de Joan Margarit guanya el XV Premi Jaume Fuster -
Portada de Tots els Poemes de Joan Margarit guanya el XV Premi Jaume Fuster
Lectura poètica de Joan Margarit a l'aula d’extensió cultural de Guissona - Guissona
Lectura poètica de Joan Margarit a l'aula d’extensió cultural de Guissona
Foto: Ajuntament Guissona


Etiquetes: premis poesia jaume fuster joan margarit

Vídeos

Recital de poesia de'n Joan Margarit

xavier ribalta i joan margarit. La llibertat

Ho vols compartir?