Cultura dilluns, 28 de Octubre de 2019

Josep Civit guanya el Premi de Poesia Jordi Pàmias 2019


Autor: somsegarra

L'obra és un poemari amb una idea de conjunt, en què cada poema va en una direcció solvent

Josep Civit guanya el Premi de Poesia Jordi Pàmias 2019
Josep Civit guanya el Premi de Poesia Jordi Pàmias 2019 Foto: Aj. Guissona

L’obra 'L’Agulla al Paller' del poeta montblanquí Josep Civit i Mateu ha estat la guanyadora de l'onzena edició del premi de poesia Jordi Pàmias que convoca, anualment, l’Ajuntament de Guissona. L’acte, que va ser presidit per la regidora de cultura, Agnès Pla; el poeta, Jordi Pàmias, l’editor, Lluís Pagès i  Albert Turull, com a president del jurat és va realitzar el passat dissabte a Guissona. El guardó té una dotació econòmica de 2.000 euros i la publicació de l'obra a càrrec de Pagès Editors.

El jurat en destaca que és un poemari amb una idea de conjunt, en què cada poema va en una direcció solvent, mantenint l’argument, amb una veu i un to sostinguts fins al final; un llibre que, escrit amb molt d’ofici, aconsegueix emocionar, amb alguns poemes d’una gran qualitat, que destaquen del conjunt, i un títol del tot escaient, que queda plenament justificat amb l’últim poema.

Josep Civit considera que ‘amb aquest premi ha vist un desig complert, se’n sent orgullós, atès que és un premi d’una dotació de 2000€ i per tant, de gama alta, a més el publica Pagès Editors, un editorial de prestigi i porta el nom de la figura de Jordi Pàmias, un poeta cabdal, amb veu pròpia i que domina a la perfecció la seva eina, el llenguatge’.

En aquesta edició s’han presentat cinquanta-dos obres a aquesta convocatòria, essent la d’enguany, la que ha rebut més obres candidates. El jurat també va fer constar un reconeixement especial, com a finalista, per l’obra presentada sota el títol 'Canvi de Mans', una proposta valenta de poesia de caire didàctic.

Josep Civit (Montblanc, 1958) ha publicat catorze llibres de poesia, entre els quals 'Pretèrit imperfet' i 'El cel de Zuric' i a més, té una extensa obra poètica recollida en volums col·lectius. Ha guanyat diversos premis de poesia entre els quals el premi de poesia Joan Llacuna 2018 d’Igualada



Etiquetes: poesia premi jordi pàmias josep civit guissona

Ho vols compartir?