Festes dissabte, 11 de Juny de 2016

6è Mercat de les Espècies d'Argençola


Autor: Jaume Enrich

El dissabte 11 de juny, enguany amb el ginebró com a eix central

cartell 6è Mercat de les Espècies d'Argençola
cartell 6è Mercat de les Espècies d'Argençola Foto: Jaume Enrich

PROGRAMACIÓ
6è Mercat de les Espècies d’Argençola
Productes de la terra
Ginebró.

DISSABTE 11 DE JUNY 2016

DURANT TOT EL DISSABTE
Activitats: A partir de les 8 del matí i fins ben entrada la nit.
· Parades del Mercat: de les 10 del matí fins a les 8 del vespre.
· Exposició “Del ginebró a la ginebra i l’antic oli de ginebró”.
· 1er Concurs de fotografia a Instagram amb #mercatespecies.
· Podreu comprar espècies per fer els vostres gintònics a la taula de l’organització.
· Espai de Teràpies Naturals: de les 10 del matí a les 8 del vespre.
· Mostra “Aromes i remeis”.
· PORTES OBERTES dels productors locals al llarg del dia.

PROGRAMA

De les 8 a ¾ de 10 del matí
Sortida de reconeixement de flora a Carbasí a càrrec d’Esteve Padullés
Lloc de trobada: directament a l’entrada de Carbasí.
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)
Preu: 5 euros

De ¾ de 9 a ¾ de 2 del migdia
Jornada Tècnica “Botànica a la cuina. Espècies, herbes i flors”..
Lloc: Església de Sant Llorenç
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)

A les 10 del matí:
Inauguració de l’exposició “Del ginebró a la ginebra i l’antic oli de ginebró”

De les 11 a l’1 del migdia:
Recepció de sals del 6è CONCURS DE SALS AROMÀTIQUES.
Lloc: taula de l’organització

A les 11 del matí i a les 12 del migdia:
Tast d’espècies condimentaries d’Argençola, a càrrec de Marc Talavera Roma
Lloc: Sala Local Social d’Argençola
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)

A les 12 del migdia:
VERMUT AL MIGDIA: Tast de vermut català a càrrec de Míriam Chivite
Lloc: Plaça Mariano Mestre

De la 1 a les 2 del migdia:
Valoració de les sals del 6è Concurs de sals aromàtiques

A la 1 del migdia:
Actuació del grup musical Els Ministrils del Raval de Terrassa.
Lloc: Plaça Mariano Mestre

Dinar:
“Les plantes de marge al plat”: menú silvestre amb condiments d’Argençola.
“MENÚ DEL MERCAT”
Menú elaborat per www.GastronomiaSalvatge.com
Xef: Montserrat Enrich
Lloc: Bar i Local social d’Argençola.
Inscripció: info@fitomon.com o associacioeltrill@gmail.com (indicant: nom, telèfon i correu electrònic)
Preu: 9 euros (beguda no inclosa) a pagar el mateix dia a la taula d’organització.

A ¾ de 4 de la tarda:
Proclamació del guanyador del 6è Concurs de sals aromàtiques
Lloc: Plaça Mariano Mestre

De les 4 i fins a les 7 de la tarda:
L’alquímia de les espècies.
· Farem Ginebra mitjançant una destil·lació alcohòlica clàssica
· Obtindrem Oli essencial dels fruits de ginebró (Juniperus communis) mitjançant un destil·lador de columna.
· Farem l’anomenat Oli de ginebró obtingut per pirogènesi a partir del càdec (Juniperus oxycedrus).
Lloc: davant la porta del Bar

De les 4 i fins a 2/4 de 6 de la tarda:
Taller “Cuina viva amb espècies” a càrrec de Sandra Galvé
Lloc: Sala Polivalent de l’Ajuntament
Inscripcions: taula de l’organització

De ¾ de 6 i fins a ¾ de 7 de la tarda:
Xerrada “Propietats de les espècies, les seves vitamines, minerals i principis actius” a càrrec d’Elisenda Carballido
Lloc: Sala Polivalent de l’Ajuntament

De ¾ de 7 i fins ¾ de 8 del vespre:
Taula rodona: “Les desconegudes i desaprofitades herbes dels marges. Tancar el cercle de la transmissió. De l’etnobotànica al consumidor”.
· Esteve Padullers, Montserrat Enrich, Santi Soto, Carme Bosch, Judith Ramírez
Moderadora: Ester Risco
Lloc: Sala Polivalent de l’Ajuntament

De ¾ de 8 i fins ¾ de 9 del vespre:
Un cop obtingut l’oli de càdec es realitza el “Taller d’elaboració de remeis d’ús tòpic en humana i veterinària amb oli de Càdec”. A càrrec de Judith Ramírez.
Lloc: Sala Local Social d’Argençola
Inscripcions: taula de l’organització

A les 9 del vespre:
GINTÒNIC NOCTURN. TAST DE GINTÒNIC i taller de preparació de Gintònics Catalans amb espècies a càrrec de David Urgell
Sopar de Xai d’Argençola amb l’Asador Mòbil Argentí i coques vegetals del Forn de Jorba.
Lloc: plaça Mariano Mestre

A ¾ de 10 del vespre:
Entrega del premi al guanyador/ora del Concurs de fotografia a instagram amb #mercatespecies.
A càrrec dels membres del Jurat.
Premi: Estada a la Casa Rural La Rectoria de Clariana (capacitat per a 10 persones)
Lloc: plaça Mariano Mestre

A les 10 del vespre:
Teatre amb GASTRO-RIMES a càrrec de Lali Feliu i Miquel Ferret.
Lloc: Sala Local Social d’Argençola
Entrades: a la Taula d’organització durant tot el dia.
Preu: 5 euros

Us hi esperem!!

Organitza: El Trill Associació cultural del Terme d’Argençola i Ajuntament d’Argençola
Col·laboren: Diputació de Barcelona i el diari Ara.



Etiquetes: mercat espècies. argençola

Ho vols compartir?