dijous, 7 de Novembre de 2019

Comença la nova delimitació dels termes de Torà i Llobera


Autor: AjTora

D’acord amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Tècnics de la Direcció General d'Administració Local recollint informació de fites
Tècnics de la Direcció General d'Administració Local recollint informació de fites Foto: TV3

Aquest dimecres tres tècnics de la Direcció General d'Administració Local han començat a delimitar la nova línia que separa els municipis de Llobera i Torà en compliment d'una sentència del TSJC.

Els tècnics han pres nota de les indicacions dels veïns ja que existeixen determinats noms, topònims o fites que ells recorden molt bé i que en les actes històriques de 1890 són confuses. Aquesta informació sobre el terreny els ha d'ajudar a fer millor la tasca de delimitar amb exactitud la línia que divideix els dos termes.

Per al proper dia 21 de novembre hi ha prevista una altra sessió de treball de caire documental.

L'origen del problema radica en la línia de delimitació territorial entre els municipis de Llanera i Llobera, realitzada l'any 1924 per un enginyer de l'Instituto Geográfico Nacional' i que va ser confirmada en produir-se la incorporació del terme de Llanera a Torà. Aquesta delimitació va ser realitzada de forma unilateral per l'IGN i no consta que tingués el consentiment d'ambdós municipis ni l'assistència dels seus representants.

La sala del contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va emetre una sentència el març del 2018 que dona la raó a l'Ajuntament de Torà i va validar una delimitació anterior realitzada entre els anys 1889-1896, que presentava un major nombre de punts de referència que no la de 1924, i que va ser acceptada pels municipis de Llanera i Llobera.

Diferències entre el termenat històric i oficial de Torà i Llobera - Torà
Diferències entre el termenat històric i oficial de Torà i Llobera
Foto: AjTora
Comença la nova delimitació dels termes de Torà i Llobera - Torà
Comença la nova delimitació dels termes de Torà i Llobera
Foto: TV3


Etiquetes: delimitació municipal torà llobera
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?