Agricultura dijous, 28 de Febrer de 2013

La Unió de Pagesos i el Fòrum l’Espitllera signen un conveni per la defensa del paisatge


Autor: Jaume Moya

Ambdues entitats es proposen col·laborar per la preservació del medi natural, la defensa de l'equilibri territorial i la lluita contra les agressions al paisatge

Ramon Augè, de la Unió de Pagesos, i Albert Turull, del Fòrum l’Espitllera
Ramon Augè, de la Unió de Pagesos, i Albert Turull, del Fòrum l’Espitllera Foto: Xavi Santesmasses

Aquest dijous 28 de febrer, a la seu de la Unió de Pagesos de la Segarra, el coordinador comarcal del sindicat agrari, Ramon Augé, i el President del Fòrum l’Espitllera, Albert Turull, han signat un acord de col•laboració per la preservació del medi ambient i la defensa de l’equilibri territorial del país. La primera actuació conjunta serà la distribució del document “Un paisatge per demà”, elaborat per l’Espitllera, entre els quatre-cents vuitanta socis de la comarcal de la Unió de Pagesos.

El treball compta amb les adhesions del Grup per a la Defensa del Medi Natural de la Segarra, l’associació El trill d’Argençola, l’Associació Cultural Baixa Segarra, el Centre Municipal de Cultura de Cervera, la Fundació Tekhnikós de Verdú o l’Associació del Patrimoni Artí­stic i Cultural de Torà, entre d’altres entitats de l’àmbit de la Segarra històrica.

Durant l’acte, els representants d’ambdues entitats han subratllat el paper clau que la tasca dels professionals agraris té vers el medi ambient i la preservació de la biodiversitat, especialment d’espècies autòctones d’aprofitament agrícola i ramader. En aquest sentit, es comparteix un compromís social que inclou la defensa d’un equilibri territorial de Catalunya imprescindible per a un model sostenible de país. Des d’un objectiu comú i sense excloure possibles diferències de criteri, les entitats assumeixen el compromís de promoure l’aliança necessària entre paisatge i pagesia i fer front als nous reptes que hi poden incidir, com les reformes de la política de regs o l’amenaça del fracking.

El Fòrum l’Espitllera, entitat promotora de la Xarxa Sikarra, ha convidat a la Unió de Pagesos a participar en el primer simposi d’entitats de la Segarra històrica que tindrà lloc el proper 4 de maig al castell dels comtes de Santa Coloma de Queralt.

Albert Turull, President del Fòrum l'Espitllera - Cervera
Albert Turull, President del Fòrum l'Espitllera
Foto: Jaume Moya
instant de la signatura  del conveni per la defensa del paisatge - Cervera
instant de la signatura del conveni per la defensa del paisatge
Foto: Xavi Santesmasses

conveni-UP.pdf



Font: Fòrum l'Espitllera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: Fòrum l'Espitllera Unió de Pagesos Segarra paisatge conveni

Ho vols compartir?