Agricultura dimarts, 27 de Maig de 2014

ACSA i Sorigué gestionaran l'explotació del canal Segarra-Garrigues


Autor: somsegarra

El contracte dels serveis d'explotació del canal Segarra-Garrigues és de 3,6 milions d'euros

El canal Segarra-Garrigues
El canal Segarra-Garrigues Foto: grupo romero polo

El Consell d'Administració de la societat estatal Aigües de les Conques d'Espanya (Acuaes) del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha aprovat aquest dimarts l'adjudicació per un import de 3,6 milions d'euros del contracte dels serveis d'explotació del canal Segarra-Garrigues. L'adjudicatària ha estat la UTE ACSA Obres i Infraestructures S.A - Sorigué Conservació d'Infraestructures, S. A., que s'encarregarà de l'explotació de l'estació de bombament de Rialb i dels trams del canal ja construïts per un termini de tres anys prorrogables fins a sis. Més endavant, assumirà també l'explotació de la presa de l'Albagés i dels dos trams que actualment es troben en construcció.

L'objectiu del contracte és, segons el Govern, que l'empresa adjudicatària s'encarregui de l'operació i manteniment de totes les infraestructures de regulació i transport del canal Segarra-Garrigues, de tal forma que garanteixi el subministrament dels volums demandats pels regants i mantingui les garanties de fabricació dels equips i els elements que conformen les obres, procurant una adequada conservació dels mateixos i la seva completa funcionalitat.
 
El canal Segarra-Garrigues, de 84,7 quilòmetres de longitud, està situat entre la presa de Rialb, en el riu Segre i la futura presa d'Albagés en el riu Set. Amb una inversió de 445 milions d'euros, el sistema opera des de l'any 2010, té una superfície de reg en servei de 4.300 hectàrees i durant 2013 el canal va transportar al voltant de 9,7 hectòmetres cúbics d'aigua.



Etiquetes: obres segarra-garrigues

Ho vols compartir?