Agricultura dijous 8 octubre 2015

La DOP d’oli Les Garrigues vol estendre la seva àrea geogràfica al Pla d'Urgell, la Noguera i la Segarra


Autor: somsegarra

Amb aquesta ampliació, podria assolir una superfície superior a 330.000 hectàrees de 106 municipis

Olives verdelles a Comabella
Olives verdelles a Comabella Foto: Ramon Sunyer

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dimecres l'anunci pel qual es dóna publicitat a la sol·licitud de modificació de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Les Garrigues, i al seu document únic actualitzat.

Actualment, la zona geogràfica de producció de la DOP Les Garrigues està formada per prop de 170.000 hectàrees de 48 municipis de la comarca de les Garrigues, i també del sud del Segrià i l'Urgell. Amb aquesta ampliació que ara sol·licita, podria assolir una superfície superior a 330.000 hectàrees de 106 municipis, amb la incorporació de municipis del Pla d'Urgell, la Noguera i la Segarra i d'altres de les comarques que ja formen part de la DOP.


La DOP Les Garrigues és la Denominació d'Origen Protegida més antiga de Catalunya. Aquesta modificació també serveix per clarificar la categoria comercial de l'oli de la DOP, que  podrà ser tant de la categoria comercial verge com verge extra. La modificació no serà efectiva fins a l'aprovació i registre per part de la Comissió Europea (CE)

La DOP d’oli Les Garrigues vol estendre la seva àrea geogràfica al Pla d'Urgell, la Noguera i la Segarra -
La DOP d’oli Les Garrigues vol estendre la seva àrea geogràfica al Pla d'Urgell, la Noguera i la Segarra
Foto: DOP oli garrigues


Etiquetes: dop oli garrigues pla urgell segarra noguera

Ho vols compartir?