Acte

POEMARIO de Rafael Ruiz Fernández-Villalón

dijous 29 novembre de 2012 a les 19:30 h a Biblioteca de Guissona , de Guissona

Recital poètic en música a càrrec d'Antonio Fajardo Ruiz (veu i arpa).
En Rafael Ruiz Fernández-Villalón (Peñarroya-Pueblonuevo, 1926 – Cerdanyola del Vallès, 2011), deixà rere seu un rastre de poemes inèdits. El poeta cantà entre els paisatges del camp andalús, que mai no deixà de somniar, i entre les llums i ombres de la metròpolis barcelonina que el va acollir, emigrant, des de 1958. La seva poesia està carregada de metàfores profundes i versos d’orfebreria, submergint el lector en un món intemporal de situacions límit i imatges riques de força i sensibilitat.
El POEMARIO reflecteix el sentir de Ruiz Fernández-Villalón des d’un món ple d’homes i dones que viuen i moren al marge de la societat, afectats per la cruesa d’una conjuntura política de guerra, dictadura i aïllament. Aquest constitueix una antologia personal seleccionada per ell mateix poc abans de morir d’entre els centenars de textos escrits al llarg del seu recorregut vital.
Antonio Fajardo Ruiz recolza el seu cant en una harpa d’inspiració quasi mil•lenària per tal de donar relleu a les idees contingudes als quinze poemes. La seva interpretació pretén esborrar algunes de les convencions formals del recital de cant per tal de fer més autèntica i vivencial l’experiència de compartir la poesia amb l’audiència.
La proposta de Fajardo passa per estructurar l’audició en blocs de poemes entre els quals convida a la reflexió, ja sigui en veu alta o en silenci. El públic pot trencar el vidre mut que normalment el separa de l’artista, per tal de reflexionar sobre les idees que s’estan transmetent, tot enriquint les paraules del poeta. Esdevenir doncs actor de la cultura que es brinda.
La projecció de l’univers que Piotr Perski ha il•lustrat per al POEMARIO suposa un punt visual de recolzament per tal de fer de la trobada a la capella de l’antic hospital de Guissona una ocasió per a fer-nos sentir més vius, propers i oberts a la expressió de les pròpies idees.


cartell POEMARIO de Rafael Ruiz Fernández-Villalón - Viver de Segarra
cartell POEMARIO de Rafael Ruiz Fernández-Villalón
Autor: Antonio Fajardo Ruiz

Insertada per: Antonio Fajardo Ruiz

Email Web


Ho vols compartir?