Acte

Audició del llibre-disc POEMARIO de Rafael Ruiz Fernández Villalón a càrrec d’Antonio Fajardo Ruiz

dissabte 29 desembre de 2012 a les 20:00 h a església de Florejacs , de Florejacs (Torrefeta i Florejacs)



cartell Audició del llibre-disc POEMARIO de Rafael Ruiz Fernández Villalón a càrrec d’Antonio Fajardo Ruiz

En Rafael Ruiz Fernández-Villalón (Peñarroya-Pueblonuevo, 1926 – Cerdanyola del Vallès, 2011), deixà rere seu un rastre de poemes inèdits. El poeta cantà entre els paisatges del camp andalús, que mai no deixà de somniar, i entre les llums i ombres de la metròpolis barcelonina que el va acollir, emigrant, des de 1958. La seva poesia està carregada de metàfores profundes i versos d’orfebreria, submergint el lector en un món intemporal de situacions límit i imatges riques de força i sensibilitat.
El POEMARIO reflecteix el sentir de Ruiz Fernández-Villalón des d’un món ple d’homes i dones que viuen i moren al marge de la societat, afectats per la cruesa d’una conjuntura política de guerra, dictadura i aïllament. Aquest constitueix una antologia personal seleccionada per ell mateix poc abans de morir d’entre els centenars de textos escrits al llarg del seu recorregut vital.
Antonio Fajardo Ruiz recolza el seu cant en una arpa d’inspiració quasi mil•lenària per tal de donar relleu a les idees contingudes als quinze poemes. La seva interpretació pretén esborrar algunes de les convencions formals del recital de cant per tal de fer més autèntica i vivencial l’experiència de compartir la poesia amb l’audiència.
La proposta de Fajardo passa per estructurar l’audició en blocs de poemes entre els quals convida a la reflexió, ja sigui en veu alta o en silenci. El públic pot trencar el vidre mut que normalment el separa de l’artista, per tal de reflexionar sobre les idees que s’estan transmetent, tot enriquint les paraules del poeta. Esdevenir doncs actor de la cultura que es brinda. La projecció de l’univers que Piotr Perski ha il•lustrat per al POEMARIO suposa un punt visual de recolzament per tal de fer de la trobada a l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Florejacs una ocasió per a fer-nos sentir més vius, propers i oberts a la expressió de les pròpies idees.
Aquesta audició és gratuïta tot i que es posarà una guardiola a la sortida amb l’objectiu de recaptar fons per arranjar el sostre de la sagristia de l’església.

2012-12-29-fulleto-FLOREJACS.pdf

Insertada per: AVV La Colla de Florejacs

Email Web 973 52 01 84


Ho vols compartir?