Acte

Taller de cervesa artesana

diumenge, 2 de juny de 2013 a les 10:00 a Argençola



cartell Taller de cervesa artesana

Si ha ha una beguda amb història, aquesta és la cervesa. Ens hem de remuntar com a mínim al 3.000 a.c. per trobar-ne el seu origen. Va aparèixer simultàniament a tots els continents, com el pa, això si cadascú la feia amb el cereal que tenia més a mà: blat, arròs o blat de moro.

Si parlem de Catalunya, diríem que es terra d’oli i de vi, però no de cervesa i ens equivocaríem, a casa nostra s’han trobat les restes més antigues d’Europa, que demostren que aquí ja es feia cervesa al Neolític. Aquestes restes es troben a la cova d’en Sadurní a Begues.

Aquests darrers anys a Catalunya ha començat un moviment de ressorgiment de la cervesa artesana com ja va passar fa anys a França o Itàlia. La cervesa artesana és un producte natural, sense la filtració ni la pasteurització de la cervesa industrial. Aquest tipus de producte manté intactes les propietats nutritives i la plenitud dels sabors; a més conté el llevat viu que permet que el producte dins l’ampolla segueixi evolucionant.

Molts afeccionats que van començar fent cervesa casolana han acabat convertint la cervesa en la seva professió. Arreu de Catalunya han sortit un munt de microempreses de cervesa artesana que fan productes d’alta qualitat apreciats arreu d’Europa.

Qui ens impartirà el taller que farem a Argençola és un d’aquests microcervesers, en Sergi Torres, que fa uns anys que produeix “La Segarreta”, una cervesa rosa d’alta fermentació amb un 40% de blat i un 60% d’ordi que sorgeix a Santa Coloma de Queralt (Baixa Segarra) terra de cereal tot i que actualment pertanyi a la Conca de Barberà, país de vins.

“La Segarreta” la podreu tastar, si no ho heu fet encara, al III Mercat de les Espècies d’Argençola que es farà el proper dissabte 15 de juny.

Al taller començant pels ingredients bàsics: aigua, malt (d’ordi i/o blat), flor de llúpol i llevat, els assistents podran seguir pas a pas el procés i fer la seva pròpia cervesa casolana. Com que el procés d’elaboració de la cervesa requereix temps, el taller durarà tot el dia, amb una pausa per dinar al migdia, dinar que ja està inclòs en el preu.

El taller es farà a l’Ajuntament d’Argençola el diumenge 2 de juny de les 10 del matí a les 6 de la tarda. El preu és de 40 euros (amb el dinar inclòs) i les places són limitades.

Les places són limitades i cal inscripció prèvia.
Insertada per: Jaume Enrich

Email Web


Ho vols compartir?

dimecres, 22 de octubre de 2025


Login

Actes de la setmana

fins dimecres, 31 de desembre de 2025
Verdú
Ruta dels murals ceràmics de Verdu
fins dissabte, 27 de desembre de 2025
Cervera
Visites guiades als monuments de Cervera
fins diumenge, 28 de desembre de 2025
Vallferosa (Torà)
Visites guiades a la Torre de Vallferosa
fins diumenge, 28 de desembre de 2025
Verdú
Visites guiades a Verdú
fins dimarts, 6 de gener de 2026
Cervera
Exposició 'Agustí Duran i Sanpere. La cultura com a servei públic'
fins diumenge, 21 de desembre de 2025
Concabella (Els plans de Sió)
Exposició 'El mirall de Janus'
fins divendres, 31 de octubre de 2025
Guissona
Exposició '40 anys dels Bombers i Bomberes Voluntaris de Guissona'
fins divendres, 24 de octubre de 2025

Festival SegaMots 2025
fins dilluns, 8 de desembre de 2025
Cervera
Exposició 'Identitat'
divendres, 24 de octubre de 2025
Cervera
Concert de l’Orquestra simfònica de l’Escola de Música d’Oldenburg
divendres, 24 de octubre de 2025
Santa Coloma de Queralt
Som Terra de Safrà 2025
dissabte, 25 de octubre de 2025
Guissona
Cattus Day 2025
dissabte, 25 de octubre de 2025
Calaf
Espectacle inaugural dels 100 anys dels Pastorets de Calaf
diumenge, 26 de octubre de 2025
Bellprat
Dansa 'Celebration'
diumenge, 26 de octubre de 2025
Verdú
Els vermuts de Xercavins
diumenge, 26 de octubre de 2025
Santa Coloma de Queralt
X Concurs de teatre 'La visita d'un inspector'
diumenge, 26 de octubre de 2025
Cervera
Representació de 'Dones de ràdio'
agenda quinzenal

vols afegir un acte?

subscriure's al canal rss Agenda