Acte
Taller de cervesa artesana
diumenge, 2 de Juny de 2013 a les 10:00 a Argençola

Si ha ha una beguda amb història, aquesta és la cervesa. Ens hem de remuntar com a mínim al 3.000 a.c. per trobar-ne el seu origen. Va aparèixer simultàniament a tots els continents, com el pa, això si cadascú la feia amb el cereal que tenia més a mà: blat, arròs o blat de moro.
Si parlem de Catalunya, diríem que es terra d’oli i de vi, però no de cervesa i ens equivocaríem, a casa nostra s’han trobat les restes més antigues d’Europa, que demostren que aquí ja es feia cervesa al Neolític. Aquestes restes es troben a la cova d’en Sadurní a Begues.
Aquests darrers anys a Catalunya ha començat un moviment de ressorgiment de la cervesa artesana com ja va passar fa anys a França o Itàlia. La cervesa artesana és un producte natural, sense la filtració ni la pasteurització de la cervesa industrial. Aquest tipus de producte manté intactes les propietats nutritives i la plenitud dels sabors; a més conté el llevat viu que permet que el producte dins l’ampolla segueixi evolucionant.
Molts afeccionats que van començar fent cervesa casolana han acabat convertint la cervesa en la seva professió. Arreu de Catalunya han sortit un munt de microempreses de cervesa artesana que fan productes d’alta qualitat apreciats arreu d’Europa.
Qui ens impartirà el taller que farem a Argençola és un d’aquests microcervesers, en Sergi Torres, que fa uns anys que produeix “La Segarreta”, una cervesa rosa d’alta fermentació amb un 40% de blat i un 60% d’ordi que sorgeix a Santa Coloma de Queralt (Baixa Segarra) terra de cereal tot i que actualment pertanyi a la Conca de Barberà, país de vins.
“La Segarreta” la podreu tastar, si no ho heu fet encara, al III Mercat de les Espècies d’Argençola que es farà el proper dissabte 15 de juny.
Al taller començant pels ingredients bàsics: aigua, malt (d’ordi i/o blat), flor de llúpol i llevat, els assistents podran seguir pas a pas el procés i fer la seva pròpia cervesa casolana. Com que el procés d’elaboració de la cervesa requereix temps, el taller durarà tot el dia, amb una pausa per dinar al migdia, dinar que ja està inclòs en el preu.
El taller es farà a l’Ajuntament d’Argençola el diumenge 2 de juny de les 10 del matí a les 6 de la tarda. El preu és de 40 euros (amb el dinar inclòs) i les places són limitades.
Les places són limitades i cal inscripció prèvia.
Insertada per: Jaume Enrich
Email Web
dimecres, 9 de Juliol de 2025
Actes de la setmana
fins dissabte, 30 de Agost de 2025Cervera
Visites guiades als monuments de Cervera
fins diumenge, 31 de Agost de 2025
Vallferosa (Torà)
Visites guiades a la Torre de Vallferosa
fins diumenge, 31 de Agost de 2025
Verdú
Visites guiades a Verdú
fins dijous, 7 de Agost de 2025
Verdú
14è Cicle de concerts a cal Prim
fins dijous, 14 de Agost de 2025
Santa Coloma de Queralt
IV Folk al carrer
fins divendres, 25 de Juliol de 2025
Calaf
Cicle 'Cap Cor Puny' 2025
fins diumenge, 28 de Setembre de 2025
Concabella (Els plans de Sió)
Exposició commemorativa del centenari de Miró Rosinach
divendres, 11 de Juliol de 2025
Cervera
Carnaval de Secà 2025
divendres, 11 de Juliol de 2025
Torà
Nit dels ratpenats 2025 a Torà
divendres, 11 de Juliol de 2025
Santa Coloma de Queralt
2a sortida nocturna del casc
dissabte, 12 de Juliol de 2025
Torà
Revetlla a la plaça del Vall 2025
dissabte, 12 de Juliol de 2025
Calaf
Festa de Sant Cristòfol 2025 a Calaf
dissabte, 12 de Juliol de 2025
Rocamora i Sant Magí de la Brufaganya (Pontils)
Concert Trio Freixas
diumenge, 13 de Juliol de 2025
Concabella (Els plans de Sió)
Concert a 3 bandes
agenda quinzenal
vols afegir un acte?
subscriure's al canal rss Agenda