Cultura dilluns, 2 de Abril de 2012

L’acte de lliurament del I Premi Sikarra esdevé un homenatge a Armand Forcat


Autor: Jaume Moya

L’esdeveniment va reunir més d’un centenar de persones

Parlament de l’Armand Forcat
Parlament de l’Armand Forcat

El dissabte 31 de març el convent de Sant Antoni de Torà va acollir l’acte de lliurament de la primera edició del Premi Sikarra, convocat pel Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot. L’esdeveniment va reunir més d’un centenar de persones, arribades en bona part de Cervera, la ciutat natal del guardonat, però també d’altres viles i pobles del territori extens de la Segarra, així com nombrosos representants institucionals i veïnals.
El periodista Lluís Urpí fou l’encarregat de presentar i donar continuïtat a un acte que es va obrir amb la benvinguda a càrrec de Mercè Valls, alcaldessa de Torà, i amb la salutació als presents i la felicitació als organitzadors i al guardonat per part d’Adrià Marquilles, president del Consell Comarcal de la Segarra.

L’ambientació musical va anar a càrrec de Griselda, Aida, Núria i Júlia, joves alumnes de l’escola de música de Torà.
Xavier Rivera, secretari del Jurat del Premi, i Núria Magrans, promotora de la candidatura guanyadora, varen llegir el veredicte i van glossar la figura i els mèrits d’Armand Forcat, el guia intèrpret de patrimoni segarrenc que ha estat reconegut amb la primera edició del Premi Sikarra. De mans del President de la Fundació Cases, Forcat va rebre l’escultura Sikarra o “l’Esguard alliberat”, obra d’Anna Marín, que l’acredita com a guanyador i a continuació va adreçar unes emotives paraules al públic assistent agraint el reconeixement fet. A més, l’associació l’Amistat de Cervera va aprofitar l’esdeveniment per lliurar a l’homenatjat el document pel qual es nomenen “cerverí de l’any”.

L’acte es va cloure amb unes paraules d’Albert Turull, President del Fòrum l’Espitllera, qui va defensar la identitat segarrenca i va reivindicar el reconeixement del territori històric de la Segarra, trossejat avui entre sis comarques i tres províncies, com a eina de cohesió social, afirmació nacional i projecció en el futur.

A continuació, l’homenatge a l’Armand Forcat va continuar en un sopar a l’Hostal Jaumet de Torà, on una quarantena d’assistents varen poder tastar el pastís Sikarra elaborat expressament per l’esdeveniment. A l’hora del brindis, el premiat va poder conversar amb tots els presents i explicar algunes de les anècdotes que ha viscut al llarg de la seva dilatada carrera com a divulgador i intèrpret del patrimoni de la Segarra.

El President de la Fundació Cases entrega el premi a Forcat - Torà
El President de la Fundació Cases entrega el premi a ForcatFont: Fòrum l’Espitllera Etiquetes: premi sikarra armand forcat segarra
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?