Cultura dilluns, 22 de Octubre de 2012

Presentació de l'audiovisual Sempre surt el Sol a El Llor


Autor: Carlota Bartra

El vídeo, editat pel Consell Comarcal de la Segarra, presenta les vivències del fet migratori de sis dones de la Segarra procedents de diferents països

audiovisual Sempre surt el sol
audiovisual Sempre surt el sol Foto: consell comarcal segarra

Una cinquantena de veïns del Llor, Torrefeta, Sedó i Florejacs, entre d'altres poblacions, es van trobar el passat dissabte al local social del Llor per veure
l'audiovisual "Sempre surt el Sol", elaborat per l'àrea de serveis socials i de comunicació del Consell Comarcal de la Segarra.

El vídeo compta amb la participació de sis dones de la comarca procedents de diferents països, que resideixen en diferents municipis de la Segarra i que a través de la seva participació en alguna entitat, o bé pel seu dia a dia laboral i familiar, estan vinculades al dinamisme de la comarca. També compta amb el suport de dos experts en temes migratoris i gènere per tal d'aportar un contingut teòric als sentiments i anècdotes de les protagonistes. Per una banda, el doctor en sociologia i professor de la UdL, Sr. Jordi Garreta, i per al altra banda, la doctora en sociologia i temes de gènere i alhora professora de la UdL, Sra. Dolors Mayoral.

Conduit per dues de les tres tècniques del Consell que el van elaborar, la projecció va tenir molt bona acollida per part del públic assistent i va comptar amb la presència d'una de les protagonistes de l'audiovisual, Rocío Martínez, qui va aportar la seva experiència amb gran simpatia i a qui se li van poder fer preguntes en un debat que es va generar al final del passi. Entre d'altres qüestions, es va parlar sobre la importància de conèixer la llengua i la cultura catalanes com a eines bàsiques per a la integració en la societat.

Aquesta trobada respon a la voluntat de l'Ajuntament de Torrefeta i Florejacs d'anar realitzant esdeveniments oberts a tothom per facilitar la relació entre els diferents pobles del municipi. El proper acte es farà a Palou el 24 de novembre i serà la xerrada "L'orgasme femení: mites i realitat. Parlem-ne sense barreres", a càrrec de la guissonenca Blanca Ribera, fisioterapeuta especialitzada en sexologia i uro-ginecologia.

Des del Consell Comarcal l’activitat “Sempre surt el sol” s’està portant a molts municipis de la Segarra. El proper està previst que sigui a Hostafrancs. A més, ja són diversos el centres educatius que han demanat portar aquesta activitat a les seves aules des del Catàleg d’Activitats Educatives que ofereix el Consell als centres.

audiovisual Sempre surt el sol - El Llor
audiovisual Sempre surt el sol
Foto: consell comarcal segarra


Font: Consell Comarcal Segarra Etiquetes: audiovisuals integració consell comarcal segarra

Ho vols compartir?