Cultura dimarts, 20 de Novembre de 2012

Ribera d’Ondara homenatja els seus avis amb una exposició fotogràfica


Autor: Carlota Bartra

L'exposició 'Sentiments: Imatges d’amor i de vida' mostra més de 150 fotografies cedides pels veïns i veïnes

exposició fotogràfica Sentiments: Imatges d’amor i de vida
exposició fotogràfica Sentiments: Imatges d’amor i de vida Foto: Consell Comarcal de la Segarra

Sota el nom 'Sentiments: Imatges d’amor i de vida' Ribera d’Ondara va projectar aquest passat dissabte un acte que presentava una exposició fotogràfica en homenatge als més grans del municipi.

Des de l’Ajuntament, conjuntament amb el Consell Comarcal i l’Associació AVASI es va anar treballant des del mes d’agost la recopilació de fotografies per part dels veïns i veïnes amb la finalitat de presentar fotografies que recordessin als avis del municipi i el seu paper dins el rol familiar.

L’acte va tenir lloc al Local Social l’Amistat on hi havia l’exposició que tal hi com va explicar la presidenta de l’associació AVASI, Montserrat Augé, la maquetació de les fotografies simulava que aquestes estaven situades sobre uns estants per tal de fer palesa que les fotos i els records no s’han de quedar en un calaix i que s’havia ambientat exposició amb diferents llaços de colors per simbolitzar el regal dels veïns i veïnes alhora de cedir les fotografies dels seus avis i poder realitzar aquest acte. En total, es van recollir prop de 180 fotografies que recordaven amb amor la vivència dels avis.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde, Francesc Sabanes, que va destacar el gran treball fet per tots i totes, des de l’associació com també des de tots els veïns i veïnes. La consellera comarcal, Mercè Valls, també va participar en l’acte representant l’àrea de la dona del Consell i destacant la bona entesa amb l’associació i l’ajuntament i la sensibilitat que tenen davant el col·lectiu de la tercera edat.

Posteriorment, es va procedir a la xerrada: 'Els paper dels avis dins la família en la societat actual' a càrrec d’Esther Campeny, mestra i formadora de l’ICE on va fer incidència sobre els paper què tenien els avis aleshores i com aquest ha canviat en la societat actual.

L’acte va comptar amb més d’un centenar d’assistents i es va finalitzar amb un petit refrigeri. Des de l’Ajuntament es mirarà de romandré la exposició en una instal·lació municipal.

exposició fotogràfica Sentiments: Imatges d’amor i de vida - Ribera d’Ondara
exposició fotogràfica Sentiments: Imatges d’amor i de vida
Foto: Consell Comarcal de la Segarra


Etiquetes: exposicions fotografia records

Ho vols compartir?