Cultura diumenge 25 novembre 2012

La Fundació Jordi Cases guardonada pel seu suport a la cultura de la Franja


Autor: Jaume Moya

Per la seva tasca continuada de recolzament a les institucions culturals de la Franja que vetllen per la normalització del català

Jordi Oliva, en un moment de l'acte de lliurament de la Beca Amanda Llebot. Autor: Institut d'Estudis del Baix Cinca

La Iniciativa Cultural de la Franja concedirà el Premi Franja 2012 a la Fundació Jordi Cases i Llebot. El guardó fou instituït l’any 2007 pel Centre d’Estudis Ribagorçans, els Consells Locals de la Franja, l’Institut d’Estudis dels Baix Cinca i l’Associació Cultural del Matarranya amb la voluntat de reconèixer persones o entitats que hagin destacat en el foment del patrimoni cultural d’aquets territoris de parla catalana sota administració aragonesa.

La Fundació Jordi Cases, amb seu a Hostafrancs de Segarra, veu reconeguda així la seva tasca continuada de recolzament a les institucions culturals de la Franja que vetllen per la normalització del català. Entre els seus objectius, la Fundació, que enguany celebra el seu vint-i-cinquè aniversari, inclou el foment de la llengua catalana als territoris franjatins, amb especial atenció a l’àmbit de l’educació.

La notícia fou anunciada el passat dissabte 24, a Mequinensa, en motiu de l'acte de lliurament de les beques Amanda Llebot, instituïdes des de la Fundació Jordi Case. En nom de l’entitat, el seu president, en Jordi Oliva, va agrair el reconeixement rebut i va refermar el compromís de la institució amb la projecció de la llengua, la cultura i el patrimoni catalans.

El guardó serà lliurat en la gala anual de l’IEBC 2013, que tindrà lloc a Torrent de Cinca. Consisteix en una peça de forja que representa el mapa allargassat de la Franja obra de l’escultor de La Freixneda José Manuel Aragonés.  + info (enllaç extern)

Etiquetes: guardons franja fundació jordi cases

Ho vols compartir?