Cultura dimecres, 19 de Desembre de 2012

Shit Log, nadala video-clip del tió en versió psicodèlica


Autor: Redacció

Un australià i un irlandès establerts a Barcelona han posat al YouTube una original nadala que pretén projectar la tradició del tió arreu del món

Shit Log, nadala video-clip del tió en versió psicodèlica
Shit Log, nadala video-clip del tió en versió psicodèlica Foto: indian pink

Els dissenyadors Dave Glass i Killian Cooper, un australià i un irlandès establerts a Barcelona des de fa quatre anys i responsables de l'estudi de creativitat Hungry Castle, acaben de llançar a Internet el videoclip Shit Log (Have a Shitty Christmas), una original nadala que pretén projectar la tradició del tió arreu del món. Interpretada pel novell grup de pop Indian Pink, que és a punt de publicar el seu primer treball, és una narració psicodèlica de la tradició del tió, que demana alhora que se l'estimi i que se'l maltracti, mentre va cagant sardines i torrons.

Fa quatre anys, quan Glass va arribar a Barcelona, va topar-se amb la fira de Santa Llúcia de la plaça de la Catedral de Barcelona. "Hi vaig veure un escenari on hi havia un tronc molt gran, i tota una sèrie de nens fent cua per pujar a l'escenari i picar-lo. Picar un tronc! No vaig entendre res". Els nostres amics catalans ens ho van anar explicant tot, ens van ensenyar la cançó, que és una tradició del tot normal, que es fa a les cases..., i que el Pare Noël és nou aquí!"

Vol ser un dels èxits de YouTube


De tot això n'ha sortit la nadala Shit Log (Have a Shitty Christmas), que narra en primera persona els sentiments que té el tió durant aquestes dates, i que desitgen que es converteixi en un viral d'èxit a YouTube, internacionalitzant així la tradició catalana. "El vam publicar el dimecres 12 de desembre i la idea és compartir-lo no només a Catalunya, sinó arreu del món. Jo ja ho estic passant als meus contactes d'Austràlia, en Killian, als seus d'Irlanda... A veure si podem ser proper èxit de YouTube!", detalla. Al cap d'una setmana ja porta més de 17.000 visualitzacions.

Però, més enllà d'aquest repte, Glass (al vídeo, caracteritzat d'una espècie de caramel de torró i xocolata) i Cooper (de sardina) també se n'han fixat dos més: reproduir el clip en directe, a mode de performance, davant la Catedral, i 'volem que la cançó se senti al Mercadona'. De moment, la performance no té data prevista, perquè voldria acordar-la amb els organitzadors de la fira.



Etiquetes: tradicions cagatió nadales

Ho vols compartir?