Cultura dimarts, 1 de Gener de 2013

Verdú presenta el llibre de la seva història gràfica


Autor: Ramon Sunyer

Editat per Xercavins, recupera en 1345 fotografies, la vida de Verdú des del 1887 fins a l'actualitat

Presentació del llibre Verdú, la nostra terra. Història gràfica 1887-2012
Presentació del llibre Verdú, la nostra terra. Història gràfica 1887-2012 Foto: Montse Capdevila

L’associació Cultural Xercavins de Verdú ha presentat el llibre Verdú, la nostra terra. Història gràfica 1887-2012. El llibre il•lustrat amb 1345 fotografies fa un repàs de l’evolució de la vila des de 1887 fins l’actualitat. El volum, estructurat en 450 pàgines és el resultat de 3 anys de treball de l’associació verdunina. A banda del llibre, el projecte ha servit per dotar la població urgellenca d’un arxiu fotogràfic. Durant la recerca fotogràfica s’ha digitalitzat prop de 6000 imatges cedides per més de 80 particulars, associacions i institucions. L’edició compta amb pròleg del periodista de Rocafort de Vallbona Lluís Foix.

L’acte de presentació celebrat el passat 21 de desembre al casal, davant més d’un centenar de verdunins i verdunines, va comptar amb la presència del director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Sr. Josep Maria Solé i Sabaté; que ha afirmat que fent aquest llibre 'Verdú fa la seva aportació a la defensa d’aquest poble, d’aquesta terra, d’aquesta cultura i d’aquesta nació'. L’acte va comptar també amb les intervencions de Ramon Cardona i Colell, president de l'Associació Cultural Xercavins de Verdú; Ricard Gilabert i Ros, director de la revista Xercavins i coordinador del llibre; i Josep Riera i Canyelles, alcalde de Verdú.

Aquest projecte , el més ambiciós de l’associació fins el present, ha estat possible gràcies al treball desinteressat d'un grup de verdunins, i l'aportació de 80 particulars, famílies, cases, institucions i associacions que han cedit més 5000 fotografies, que passaran a formar part d'un fons documental obert a l'estudi i a la recerca.

L'Associació Cultural Xercavins de Verdú,nascuda fa 11 anys, agafa el nom del riu i de la vall del mateix nom i pretén transmutar la geografia física i humana d'aquesta contrada en espais d'activitat i promoció cultural. Fins al moment ha editat 52 número de la revista cultural Xercavins i també ha organitzat el festival Terralada, concerts diversos i la nit literària entre altres.

La presentació del llibre va aplegar un nombrós públic - Verdú
La presentació del llibre va aplegar un nombrós públic
Foto: Ricard Gilabert
Portada del llibre Verdú, la nostra terra. Història gràfica 1887-2012 -
Portada del llibre Verdú, la nostra terra. Història gràfica 1887-2012


Etiquetes: historia xercavins verdú

Ho vols compartir?