Cultura dilluns, 14 de Gener de 2013

Torà acull aquest dissabte una activitat al voltant de l’oli artesà de la Segarra


Autor: Jaume Moya

Es farà un tast d’olis artesans i ecològics, maridats amb xocolata artesana i embotit tradicional

Molí de Cal Balaguer (o del comú), Pl. de la Font, 16
Molí de Cal Balaguer (o del comú), Pl. de la Font, 16 Foto: Jaume Moya

Aquest dissabte 19 de gener l’entitat d’activisme cultural Camins de Sikarra centrarà en el món de l’oli la seva nova proposta de dinamització del patrimoni i difusió del producte gastronòmic de l’entorn segarrenc. L’acció es desenvoluparà dins l’antic molí d’oli del Comú de Torà, espai que entre els segles XVIII i XX va estar en actiu i al qual, al segle XIX, i on es va afegir una fassina dedicada a l’elaboració d'aiguardents fins l’any 1930.

Aprofitant la restauració de l’espai, s’hi farà una explicació dels elements que conformen l’espai i, a continuació, es farà un tast d’olis artesans i ecològics produïts pel Molí Gomà de Cervera, Ecosetrill de Ciutadilla i Juncà de Belianes, maridats amb xocolata artesana d’Agramunt i embotit tradicional de Torà, tot això comentat per l’experta en nutrició Dra. Gemma Barceló.

Al mateix temps, amb la voluntat que l’activitat sigui de descoberta per a tota la família, es desenvoluparà una sortida guiada pels infants que recorrerà l’aprofitament secular de l’aigua a la riera del Llanera de Torà, entre els safarejos públics i el pont medieval fins l’aqüeducte.

L’activitat començarà a les 11 del matí i té l’aforament limitat, per la qual cosa es recomana reservar amb antelació (600 537 970).

programa de l'activitat - Torà
programa de l'activitat
Foto: Jaume Moya


Font: Camins de Sikarra   + info (enllaç extern)

Etiquetes: gastronomia productes artesanals

Ho vols compartir?