NOTÍCIES
ÀLBUMS DE FOTOS
ALTRES
Cultura
diumenge 24 març 2013 Guissona

L’acte de lliurament del Premi Sikarra reuneix a Guissona un centenar de persones

<< Tornar    Autor: Jaume Moya      enviar a un amic     
Ca l'Eril va ser l'escenari triat pel Fòrum l'Espitllera i la Fundació Cases i Llebot per rendir homenatge als Amics de l'Arquitectura Popular
 
Vicent Loscos rep de mans d'Albert Turull, president de l'Espitllera, el premi Sikarra - Guissona Autor: Jaume Moya

Cliqueu a les imatges per ampliar-les Vicent Loscos, president dels AAP, durant el seu parlament. - Guissona
Vicent Loscos, president dels AAP, durant el seu parlament. - Guissona
Autor: Jaume Moya
F. Xavier Rivera, president de la Fundació Cases i Llebot, durant el seu parlament - Guissona
F. Xavier Rivera, president de la Fundació Cases i Llebot, durant el seu parlament - Guissona
Autor: Jaume Moya
El públic reunit a la Sala Teatre de Ca l'Eril - Guissona
El públic reunit a la Sala Teatre de Ca l'Eril - Guissona
Autor: Jaume Moya
Dissabte 23 va tenir lloc a la Sala Teatre de Ca l’Eril, a Guissona, l’acte de lliurament del Premi Sikarra. El guardó, instituït conjuntament per l’associació Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot, va distingir en la seva segona edició a l’associació d’Amics de l’Arquitectura Popular. El Jurat va voler reconèixer l’entitat que, després de dotze anys d’activitat ininterrompuda, s’ha convertit en un referent per al coneixement i la difusió de l’arquitectura popular i una institució promotora de la conservació, la dignitat i la projecció d’un patrimoni que, a hores d’ara, encara no ha assolit la valoració que mereix. Amb la concessió del premi, també s’ha rendit un homenatge a l’arquitecte Josep Mora i Castellà, que va morir el passat mes de juliol i que va contribuir decisivament en la creació i dinamització de l’entitat i en l’activisme cultural de les terres de la plana de Lleida.

En nom dels Amics de l’Arquitectura Popular va recollir el premi el seu President, en Vicent Loscos, qui, després d’agrair el reconeixement, va fer memòria dels anys d’activitat de l’associació, al costat d’en Josep Mora, i de tota la tasca que encara queda pendent per desenvolupar amb l’objectiu que l’arquitectura tradicional de les terres rurals sigui reconeguda i posada en valor.

Els organitzadors també van tenir un record per en Toni Nadal, soci de l’Espitllera, que va morir l’any 2012 en un tràgic accident de muntanya.

L’acte va reunir un centenar de persones i fou presidit pels responsables de les entitats convocants, l’alcalde de Guissona, en Xavier Casoliva, i pel conseller comarcal de cultura i educació, en Ramon Pintó. En Lluís Urpí va conduir l’acte, que fou amenitzat per en Josep Rodríguez, guitarrista i professor de música de Cervera.

L’esdeveniment es va cloure amb una visita guiada al Centre d’Interpretació de la ciutat romana de Iesso i un sopar a Ca l’Eril, al qual van assistir els membres de les entitats participants, a banda de les autoritats i els familiars d’en Josep Mora.


Font: Fòrum l'Espitllera
  + info (enllaç extern)
Vols valorar-la?
Puntuació 5/5 (4 Vots)

Vols compartir-ho?

   
amunt  Home  ·  © somsegarra.cat ·   La Segarra Infinita (Catalonia) ·  Avís de cookies ·   Avís legal
    Facebook ·  Twitter ·  Google
    Realització: cdnet
Llicència de Creative Commons
Versió final 2.0 maig-2013
pàgina executada en 0.271s