Cultura dilluns 3 juny 2013

Lluïda festa a Torà per revindicar l'escola en català


Autor: editor

Unes 300 persones van participar en els actes lúdics oroganitzats pel grup #atorànoacatem

Actes organitzats pel grup atorànoacatem

El dissabte 25 de maig el grup #atorànoacatem va organitzar una festa per revindicar l'escola en català enfront els atacs que 'rep la nostra llengua amb l´aplicació de la llei Wert'.

La festa, que va aplegar unes 300 persones, va consistir en un recull d'actes lúdics,des d'un taller per aprendre sardanes , passant per la construcció d'una estelada amb les mans de tots els assistents a l´acte. També va comptar amb l'actuació del grup local Cop de Mall, una exhibició de l´escola de dansa Montse Esteve de Guissona i l'actuació dels gegants i grallers de Torà.

Hi va haver parlaments a càrrec dels nens de totes les edat de l´escola Sant Gil, una explicació de la llei LOMCE a càrrec d´Angela Pujol i el mateix grup #atorànoacatem va fer una explicació del per què a Torà no acatem la llei Wert. Una tarda plena d´activitats que van fer gaudir a grans i petits que van lluitar contra el fort vent berenant tots junts amb coca, xocolata i una poma i que va acabar amb el cant dels Segadors. .

Defensem l'escola en català

Amb aquest propòsit un grup de gent de Torà va començar, fa uns mesos, un seguit de trobades 'per vetllar i no quedar-nos de braços creuats davant dels atacs i retallades que està patint i patirà la nostra llengua dins la nova llei d'educació (LOMCE) del ministre Wert'.

Van començar una recollida de signatures dels pares, mares i tutors dels alumnes de Torà perquè 'donessin el seu suport a la comunitat educativa perquè no acati aquesta llei'. La iniciativa va ser tot un èxit, 'al voltant d'un 90% dels pares van donar suport a la proposta'.'N'estem molt contents' manifestà una de les promotores.
El pas següent va ser enviar aquestes signatures al president de la Generalitat, a la Consellera d'Ensenyament, al Conseller de la Presidència,a la delegació d'ensenyament a Lleida, al Consell Comarcal de la Segarra i a l'Ajuntament de Torà. La representant del grup, confirma que estan satisfets dels resultats obtinguts 'hem rebut cartes de resposta d´agraiment i donant-nos ànims en aquesta lluita per part del president Mas, del conseller Homs i també del delegat d'ensenyament a Lleida.

Una estelada amb les mans de tots els assistents a l´acte - Torà
Una estelada amb les mans de tots els assistents a l´acte
pancarta de suport atorànoacatem - Torà
pancarta de suport atorànoacatem


Etiquetes: educació defensa català llei wert
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?