Cultura dilluns, 3 de Juny de 2013

Bellprat celebra una Vila del Llibre molt participada


Autor: Redacció

La sisena edició tanca amb uns 1500 visitants

6a Vila del Llibre
6a Vila del Llibre Foto: volsllegir.cat

Bellprat s'ha transformat aquest diumenge 2 de juny en la Vila del llibre de Catalunya, amb la presència de 43 editorials i llibreries que han exposat les seves novetats editorials del mercat. A més de les novetats, hi havia vuit espais i parades dedicades al llibre de Vell, ha convertit la jornada de diumenge a Bellprat un lloc ideal per triar i remenar entre centenars i centenars de llibres. 

Però aquest gran mercat del llibre s'ha completat amb desenes de propostes per a tots els públics i la presència d’autors i editors d’arreu del país, així com lectures de contes i poesia a diferents racons del poble o, fins i tot, una òpera, a càrrec dels alumnes del Conservatori de Barcelona, dirigits per Àngels Sarroca, el tenor Carlos Cremades i el baríton Xavier Aguilar

Aquesta activitat, organitzada per l’associació Amics de Bellprat, per sisè any consecutiu, es va iniciar l’any 2008 i, enguany ha canviat de data. Fins l’anterior edició es celebrava el mes d’octubre i des d’aquest 2013 s’ha traslladat al mes de juny per tal d’aprofitar les millors condicions meteorològiques.

Segons explica, Enric Bono, president de l’associació Amics de Bellprat, l’entitat no ha parat de recollir elogis per aquest esdeveniment que 's'organitza amb recursos limitadíssims'. i que la resposta de públic i editorials fan que des de l’associació tinguin la sensació que 'el format i canvi de dates d’enguany ha estat un encert'.

Més públic que mai


Tot i que Enric Bono és prudent a l’hora de donar xifres, reconeix que l’afluència de públic va ser major que anys anteriors i calcula que més de 1.500 persones van passar per Bellprat al llarg de diumenge.

Sobre el perfil de públic, 'hi ha una barreja, que de fet és el que busquem, entre famílies amb nens i gent de mitjana edat, entre 45 i 65, amb inquietuds culturals' Per a Bono, les famílies gaudeixen de les activitats pensades pels més petits i venen amb el reclam d’una activitat cultural i festiva a l’aire lliure. L’altre segment de públic majoritari, el de visitants de mitjana edat amb un cert nivell cultural, gaudeixen de les presentacions, de les parades, de les llibreries de vell, les propostes musicals i les exposicions.

Tot i que acaben de tancar la sisena Vila del Llibre, els Amics de Bellprat ja pensen en la següent edició, amb la intenció de potenciar l’esdeveniment com aparador de les editorials independents i estudiant el circuit creat al poble de cara a properes edicions.

Malgrat els limitats recursos amb què compten per a la seva organització, Enric Bono reconeix que alguns visitants van assegurar que 'havien vist altres esdeveniments similars, però que la Vila del Llibre de Bellprat era millor'.

Bellprat


Bellprat és un municipi de la comarca de l'Anoia, amb un centenar habitants, situat molt aprop de Santa Coloma de Queralt, a la zona geogràfica coneguda com a Baixa Segarra

Com a curiositat, va ser el primer municipi dels Països Catalans a tenir una alcaldessa,Natividad Yarza Planas, una vallisoletana que era la mestra del poble. Va ser escollida per la llista d'ERC a les eleccions de gener del 1934.

El 19 de setembre de 2009, en commemoració del 75è aniversari del seu nomenament com alcaldessa, a Bellprat li varen retre un homenatge amb presència del president del Parlament de Catalunya

Estands a la 6a Vila del Llibre - Bellprat
Estands a la 6a Vila del Llibre
Foto: volsllegir.cat
Racó Joana Raspall - Bellprat
Racó Joana Raspall
Foto: volsllegir.cat
Vista del nucli - Bellprat
Vista del nucli


Etiquetes: vila del llibre editorials llibre de vell bellprat

Ho vols compartir?