Cultura dilluns, 1 de Juliol de 2013

Tarroja es descobreix a través de l’itinerari literari de Josep Coma


Autor: Camins de Sikarra

Camins de Sikarra produeix per encàrrec del CMC de Cervera, la Fundació Pedrolo i el Consell Comarcal un itinerari literari per Tarroja de Segarra

un moment de la lectura, al carrer de Baix
un moment de la lectura, al carrer de Baix Foto: Camins de Sikarra

Dins les activitats culturals de l’Agenda 7lletres, i amb el títol “Amb les mans obertes”, divendres 28 de juny es va celebrar al nucli de Tarroja de Segarra un recorregut inspirat en el llegat literari de Josep Coma (1934 - 2006). Produït i guiat per l’entitat de dinamització cultural Camins de Sikarra, una trentena d’assistents van recórrer els carrers i les places de la localitat tot seguint els textos d’aquest activista cultural, escriptor i mestre de Tarroja. Durant l’itinerari, es van descriure els elements més rellevants del lloc, amb referències històriques, patrimonials i paisatgístiques, que foren il•lustrades amb lectures dels textos de Coma triades per la localització dels espais on s’inspiraren. Extretes dels reculls “Entre Tots Sants i Manresa”, “Sabó de Casa” i “La ben pentinada”, la selecció de relats va servir per il•lustrar la manera de viure i de pensar en aquesta població durant la segona meitat del segle XX, amb al•lusions a personatges històrics i llegendaris i amb retrats de la quotidianitat, traçats amb ironia, humor, dramatisme i, fins i tot, notes d’escatologia.
La direcció del projecte i el guiatge fou desenvolupat per Jaume Moya i va comptar amb la participació d’Adelais de Pedrolo en les lectures i el suport de Ramon Gené, de Dàlit Natura, nebot de l’autor, qui va completar l’activitat amb la presentació i tast dels seus fruits secs artesans.

'Sabó de casa', un dels reculls de narracions de Josep Coma - Tarroja de Segarra
'Sabó de casa', un dels reculls de narracions de Josep Coma
Foto: Pagès Editors
lectura dins l' església de Sant Salvador de tarroja - Tarroja de Segarra
lectura dins l' església de Sant Salvador de tarroja
Foto: Camins de Sikarra
un instant de l'activitat, a la Plaça de l'Església - Tarroja de Segarra
un instant de l'activitat, a la Plaça de l'Església
Foto: Camins de Sikarra


Font: Camins de Sikarra   + info (enllaç extern)

Etiquetes: itinerari lietrari ruta literària Tarroja Josep Coma Camins de Sikarra la Segarra

Ho vols compartir?