Cultura dijous, 31 de Octubre de 2013

exposició Catalunya i la Guerra de Successió


Autor: MCM
cartell exposició Catalunya i la Guerra de Successió
cartell exposició Catalunya i la Guerra de Successió Foto: MCM

Us convidem a la inauguració de l’exposició Catalunya i la Guerra de Successió, que tindrà lloc el proper dijous 31 d’octubre a les 19 h al Museu Comarcal de Cervera.

L’acte comptarà amb la participació d’Agustí Alcoberro, director del Museu d’Història de Catalunya.

Dins el marc commemoratiu del tercer centenari de la Guerra de Successió que se celebrarà l’any 2014, el Comissionat del Tricentenari i el Museu d’Història de Catalunya presenten la versió itinerant de l’exposició Catalunya i la Guerra de Successió, presentada a Barcelona l’any 2007, amb l’objectiu de commemorar aquest esdeveniment, que ha tingut especial repercussió en la configuració de la memòria col•lectiva del nostre país.

La Guerra de Successió, i més concretament els fets de l’11 de setembre de 1714, constitueix un dels episodis més internacionals de la nostra història, que ha estat objecte de les interpretacions més apassionades i enfrontades per part dels historiadors i de les diverses tradicions historiogràfiques. També, i pel que fa al públic no especialitzat, és un dels esdeveniments històrics que més ha perdurat dins l’imaginari col•lectiu, amb tota la càrrega simbòlica i emocional que aquest fet comporta.

L’exposició es presenta com un esdeveniment cultural i ciutadà que permeti el coneixement sobre aquest fet històric arreu del territori, capaç d’interessar a diversos segments de públic i amb l’objectiu de fer reflexionar els visitants sobre el valor de la llibertat i el dret dels pobles a escollir lliurament i democràticament el seu futur.Etiquetes: exposicions història guerra de successió cervera

Ho vols compartir?