Cultura dimecres, 8 de Gener de 2014

Un miler d’espectadors a les primeres representacions dels primers Pastorets solidaris amb l’Hospital Sant Joan de Déu


Autor: Judit Martí

L’objectiu dels organitzadors és arribar a captivar l’interès de més de 2.500

L'objectiu és arribar als 2500 espectadors
L'objectiu és arribar als 2500 espectadors Foto: Els Pastorets de Calaf

Un miler d’espectadors han assistit a les dues primeres representacions dels Pastorets de Calaf, que enguany s’han convertit en els primers solidaris amb l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues. L’objectiu dels organitzadors és arribar a captivar l’interès de més de 2.500 espectadors d’arreu de Catalunya que vulguin gaudir d’un gran espectacle i que, alhora, se solidaritzin amb aquesta causa solidària. Les persones interessades disposen, aquest mes de gener, de 3 noves oportunitats: el 12, 19 i 26 a les 17.30 hores.

La col•laboració amb l’hospital maternoinfantil suposa que el Casal de Calaf donarà 1 euro de cada entrada venuda amb l’objectiu d’ajudar a finançar les activitats que formen part del programa Hospital Amic de Sant Joan de Déu. Amb aquestes activitats es vol minimitzar el risc d’impacte de l’hospitalització de nens i nenes. També es pot col•laborar amb aquesta iniciativa a través de la fila 0, amb el número de compte: 2013 6045 47 0200024733.

D’aquesta manera, els organitzadors estan posant un petit gra de sorra en un important projecte a través del qual l’hospital vol traspassar les seves parets físiques per vincular-se més estretament amb la ciutadania. Els Pastorets de Calaf fan aquest esforç en un moment en el qual les subvencions institucionals han decaigut i, per tant, és més necessària que mai la implicació de la societat civil.

El centenar de persones que estan implicades en aquest espectacle donen vida a una representació típicament nadalenca que Calaf ha convertit en un proposta cultural de qualitat que, alhora, conserva la innocència i la màgia de les dates nadalenques.


Un gran espectacle


Un centenar de persones, entre actors i actrius, músics, tramoies, tècnics i organitzadors, participen en aquesta 89a edició dels Pastorets de Calaf. La direcció va a càrrec de Neus Quer que fa una proposta espectacular, atractiva i màgica que manté la solidesa, l’agilitat, i la màxima qualitat dels darrers anys, tant des del punt de vista infantil, com des del punt de vista de l’adult més exigent.

Les novetats principals se centren en la renovació de decorats i vestuari i en el gir que s’ha donat a la il•luminació. Un aspecte que s’ha treballat molt acuradament i que permetrà crear una atmosfera adequada a cada moment de l’obra. Tot plegat, potenciant de manera molt especial el treball dels actors i sense perdre l’esperit del text d’en Josep Maria Folch i Torres.

Treball intens


Per presentar una nova temporada atractiva i amb condicions no es pot deixar res a l’atzar. Per aquest motiu, el treball durant els darrers mesos ha estat intens perquè actors, tècnics, decorats, ... estiguin a punt cada cop que s’alça el teló. Els assajos van començar a principis de setembre. Els mesos d’octubre, novembre i desembre van estar plens de convocatòries d’assajos fins a l’estrena el dia de Nadal.

Cal tenir present que el treball amb els actors no només va centrar-se amb els protagonistes de la present edició, sinó que s’han estat preparant joves figures que en un futur proper s’encarregaran de portar la barretina del Lluquet o del Rovelló.

Entrades, dates i horaris


Les entrades es poden comprar a través del Telentrada (www.telentrada.com i 902 10 12 12) i a la Taquilla del Casal de Calaf el mateix dia de la representació, de 12.00 a 13.00 hores o bé 1 hora abans de l’espectacle. Els socis del Casal de Calaf, TresC, el Club Super3, RACC i els subscriptors de La Vanguardia, Regió 7 i La Veu de l’Anoia tenen descomptes en el preu de l’entrada.

Aquest mes de gener es faran les següents representacions:
• Dies 12, 19 i 26
• a les 17.30 hores
Lloc: Casal de Calaf
Carretera Llarga, 11
08281 Calaf

Un miler d'espectadors a les primeres representacions dels primers Pastorets solidaris amb l'Hospital Sant Joan de Déu - Calaf
Un miler d'espectadors a les primeres representacions dels primers Pastorets solidaris amb l'Hospital Sant Joan de Déu
Foto: Els Pastorets de Calaf



Font: Els Pastorets de Calaf Etiquetes: festes tradicions pastorets calaf

Ho vols compartir?