Cultura divendres 17 gener 2014

La vida d'un pagès i pastor


Autor: Ramon Estany

El Ramon Querol, de Cal Soldevila de Sant Serni, recull les seves vivències en un llibre

Portada del llibre La vida d'un pagès i pastor
Portada del llibre La vida d'un pagès i pastor

'La vida d'un pagès i pastor' és un llibre autobiogràfic de Ramon Querol Vendrells (Sant Serni, 1938) i tal com expressa a la contraportada, 'hi ha posat els sentiments del seu cor, la vida que ha viscut fins ara, i tots els seus records, els que li han explicat i els que ha viscut, amb afecte al país i a l'entorn on ha nascut i viscut'.

El llibre té un centenar de pàgines, agrupades en 40 capítols, i amb bastantes fotografies. A part de descriure els seus records familiars, ofereix apunts de fets històrics, com la Guerra Civil, els focs de l'any 1998, la riuada d'Andorra del 1982. També mostra pinzellades dels indrets geogràfics: Sant Serni, Vallferosa, Llanera, Ardèvol, Pinós, Torà, Cardona, L'Hotel Sant Roc de Solsona.

No hi falten els capítols dedicats a diversos aspectes de la vida a la pagesia: les dones, els horts, les eines de treball, els mercats, les cases i pobles de pagès, les fonts i els tolls, la vinya i les oliveres, les trementinaires i les festes.

Els dos darrers capítols recullen una relació dels noms de les cases de la parròquia de Claret i acudits i dites d'abans.

Des de fa pocs dies ja es pot trobar en alguna llibreria de SolsonaFont: Nació Solsona   + info (enllaç extern)

Etiquetes: llibres vivències sant cerni torà
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?