Cultura dimarts, 28 de Gener de 2014

El IV Festival de Pasqua als Concerts del Tricentenari


Autor: somsegarra

El programa de Concerts del Tricentenari inclou tretze festivals arreu de Catalunya l’any 2014

La 1a edició del Festival de Pasqua va retre homenatge el compositor Frederic Mompou
La 1a edició del Festival de Pasqua va retre homenatge el compositor Frederic Mompou Foto: Festival de Pasqua

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el comissari del Tricentenari, Miquel Calzada, han presentat dilluns 27 de gener el programa de Concerts del Tricentenari, que inclou tretze festivals arreu de Catalunya l’any 2014, entre els quals el Festival de Pasqua de Cervera.

Els concerts del Tricentenari volen traslladar per tot el territori els continguts de la commemoració, acollint tots els estils musicals i els públics que s’interseccionen en cadascun dels escenaris. El context musical dels concerts aprofita la xarxa de Festivals que es programen al llarg de l'any per tot Catalunya, ocupant un espai singular dins de les programacions de cada Festival.

En total, s'han programat més d'una quinzena d'actuacions arreu del país i formen part dels Concerts del Tricentenari els festivals Castell de Peralada, Acústica, Tradicionàrius, BarnaSants, Strenes, Porta Ferrada, Ciutat Flamenco, el de Jazz de Terrassa, el de Músiques de Torroella de Montgrí, el de Música Antiga dels Pirineus, el Festival de Pasqua de Cervera, el Festival Internacional de Música Pau Casals i el de Música en Terres de Cruïlla.

El Festival de Pasqua de Cervera, l’únic festival dedicat exclusivament a la música clàssica catalana, arriba enguany a la 4a edició, del 10 al 19 d’abril, i té com a eix temàtic la Commemoració del Tricentenari.

El Festival ha assolit una consolidació nacional que ha portat a la capital de la Segarra espectadors de tots el punts de la geografia catalana. L’especificitat que el fa únic ha convocat amants de la música d’arreu i ha esdevingut punt de referència nacional, fins al punt que la Generalitat de Catalunya l’ha declarat festival estratègic.

Actuacions destacades


Dijous 17 d’abril, Dijous Sant
Concert inaugural: “Suite 1714” de Salvador Brotons, per a orquestra simfònica (a càrrec de l’Orquestra Julià Carbonell, de les Terres de Lleida).
Lloc: Paranimf de la Universitat de Cervera.

Divendres 18 d’abril, Divendres Sant
Concert monogràfic de Francesc Valls, el compositor més emblemàtic d’època barroca i el primer represaliat pels Borbons, a càrrec del Cor de la Catedral de Barcelona.
Lloc: Església de Santa Maria de Cervera.

Data per determinar
Concert teatralitzat “La Festa de l’Arxiduc” ambientada en músiques de la cort de l’arxiduc Carles.Font: Paeria Cervera Etiquetes: festival música clàssica tricentenari cervera

Ho vols compartir?