Cultura dimecres, 19 de Febrer de 2014

Cervera presenta un extens programa d'actes per commemorar el Tricentenari del 1714


Autor: somsegarra

La capital de la Segarra és una de les seus oficials de la commemoració

Ramon Royes, paer en cap, Marc Holgado, regidor de Cultura, i Carme Bergés, directora del Museu Comarcal presentant el programa d’activitats
Ramon Royes, paer en cap, Marc Holgado, regidor de Cultura, i Carme Bergés, directora del Museu Comarcal presentant el programa d’activitats Foto: paeria

La Paeria de Cervera ha presentat aquest dimarts el programa d'activitats que organitzarà la ciutat amb motiu del Tricentenari del 1714 ja que la capital de la Segarra és una de les seus oficials de la commemoració.

A banda de la inauguració de la Ruta 1714, que tindrà lloc a finals de març amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el programa d’actes confeccionat per la Paeria i entitats de la ciutat és força extens i contempla:


  • Nou itinerari turístic guiat “Entre història i llegenda, Cervera 1714”, que explica la Guerra de Successió i la construcció de la Universitat de Cervera.

  • 
Exposició “Cervera 1700”, amb la projecció d’un curtmetratge introductori al Museu Comarcal i una instal•lació museogràfica al Paranimf de la Universitat.


  • Edició del còmic “Cervera 1714”, a càrrec del Centre Municipal de Cultura.


  • Visites teatralitzades a la Universitat, amb el guió revisat i ampliat.

  • 
La xerrada “Dones cerverines del segle XVIII”, dissabte 8 de març.

  • 
L’estrena de l’obra simfònica “Catalunya 1714”, de Salvador Brotons, dins del 4t Festival de Pasqua de música clàssica catalana, dijous 17 d’abril, al Paranimf de la Universitat.


  • Composició musical dedicada a 1714 interpretada pels professors del Curs internacional de música, dins del Festival Internacional de Música de Cervera, del 18 al 27 de juliol.

  • 
Setmana cultural Isagoge dedicada als fets de 1714, del 19 al 26 de setembre.Millores a la Universitat


Pel que fa a les intervencions que tenen lloc a l’edifici de la Universitat, cal destacar les actuacions i millores al Paranimf, que consisteixen en una neteja i consolidació del retaule; la renovació de la tarima i les cadires; la millora de la il•luminació de la sala, el vestíbul i l’accés; i la instal•lació museogràfica. Una inversió total de 180.000 euros, que sufraga de manera íntegra el Tricentenari.
Cal destacar que aquestes actuacions també comportaran una ampliació dels horaris de visita lliure els caps de setmana a l’edifici de la Universitat a partir del mes de març. Estarà oberta els dissabtes, de 10 a 14 i de 16 a 19 hores, i els diumenges, de 10 a 14 hores.

Ruta 1714


En el marc de la Commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió (1714-2014), la Generalitat de Catalunya ha decidit posar en valor els principals conjunts monumentals del país en què van succeir episodis destacables de la guerra. Per aquest motiu ha creat una nova Ruta 1714, formada per deu monuments de destacat valor patrimonial i simbòlic, entre els quals la Universitat de Cervera.

A més la Ruta 1714, servirà per difondre històricament i cultural els escenaris destacats de la guerra de Successió, així com per a la dinamització turística i econòmica del seu territori.

Les visites teatralitzades a la Universitat tindran un guió revisat i ampliat - Cervera
Les visites teatralitzades a la Universitat tindran un guió revisat i ampliat
En el Festival de Pasqua de Cervera s'estrenarà l'obra simfònica Catalunya 1714 de Salvador Brotons - Cervera
En el Festival de Pasqua de Cervera s'estrenarà l'obra simfònica Catalunya 1714 de Salvador Brotons
Foto: Festival de Pasqua


Font: paeria Etiquetes: actes commemoració tricentenari 1714 cervera

Ho vols compartir?