Cultura divendres, 21 de Febrer de 2014

La pel·lícula Segon Origen, prevenuda a 52 països


Autor: somsegarra

La pel·lícula, que començarà a gravar-se dilluns a Lleida, compta amb un pressupost de 7,3 milions d'euro

Els protagonistes de 'Segon Origen' amb el director i productor Carles Porta
Els protagonistes de 'Segon Origen' amb el director i productor Carles Porta

La pel·lícula 'Segon Origen', dirigida per Carles Porta després de la mort de Bigas Luna, està prevenuda a 52 països. Compta amb un pressupost de 7,3 milions d'euro i és la pel·lícula més ambiciosa mai realitzada a Lleida. Es preveuen set setmanes de rodatge amb un calendari d'estrena previst per a finals d'aquest mateix any. Ess rodarà en català i anglès i, finalment, no serà en 3D per falta de pressupost.

Les gravacions comencen dilluns a Lleida i està previst que s'allarguin 7 setmanes. 'És una peli molt lleidatana', ha assegurat Porta aquest divendres al Magical. De Lleida són les localitzacions, l'autor del llibre així com ell mateix que fa de productor i director i també gran part del finançament. Porta ha assegurat que són 'molt fidels' a l'essència del llibre. 'Cadascú que ha llegit el llibre té la seva pel·lícula al cap i jo tinc la meva, i amb el Bigas vam veure que havíem de portar la pel·lícula al món actual, però mantenim l'essència del mecanoscrit de Pedrolo'.

Aquest matí ha tingut lloc la signatura de l'acord de col·laboració entre la Productora Antàrtida i l'Ajuntament de Lleida per la cessió d’ús dels espais del centre audiovisual per a la realització de la pel·lícula. Segon Origen, era dirigida inicialment pel famós director de cinema Bigas Luna però, després de la seva mort, el productor lleidatà Carles Porta va decidir tirar-la endavant.

Mecanoscrit del segon origen escrita pel segarrenc Manuel de Pedrolo l'any 1974 és la gran obra amb més de 2.300.000 exemplars venuts. La novel·la, de ciència-ficció, explica la història de dos joves que esdevenen els únics supervivents a la Terra després d'un atac d'extraterrestres. Durant els anys següents hauran d'espavilar-se sols per a sobreviure en un món destruït i enfrontar-se a tota mena de problemes i dificultats que els fan madurar ràpidament. L’obra ja va ser duta a la televisió per mitjà d'una sèrie produïda i emesa per TV3.

El director Bigas Luna va expressar la voluntat que la pel·lícula 'Segon Origen' es finalitzés -
El director Bigas Luna va expressar la voluntat que la pel·lícula 'Segon Origen' es finalitzés


Etiquetes: pel·lícules segon origen pedrolo carles porta

Ho vols compartir?