Cultura diumenge, 15 de Juny de 2014

V Festum Castrum


Autor: AACSMA
cartell V Festum Castrum
cartell V Festum Castrum Foto: AACSMA

La “V Festum Castrum” inclourà els actes de col·locació de la “primera & darrera pedra”, amb els rituals clàssics per aquestes ocasions, i amb la descoberta de la placa que testimoniarà la diada.

Un altre punt fort de la celebració serà l’homenatge que es farà al recentment desaparegut escultor Josep Maria Subirachs; amb una performance que jugarà amb els símbols de la il·lustració que l’artista va cedir desinteressadament a l’Associació, com a mostra del seu suport al projecte de recuperació del castell d’Alta-riba, i que segur que a partir de la festa d’aquest any esdevindrà el nou símbol d’Alta-riba i ajudarà a projectar el poble.

La festa que està oberta a tothom, comptarà també, amb visites guiades sobre les darreres descobertes arqueològuiques, un concurs de dibuix infantil, una fi de festa amb la ja tradicional espantada del Drac del Castell d’Altarripa segons el llibre Espill de Caballeríes, i tot plegat amenitzat pel grup de música antiga i medieval Caladrius.

En acabar la festa a Alta-riba, per aquells que s’hagin inscrit, la diada continuarà a Palouet de Massoteres amb un dinar de germanorEtiquetes: festes populars festum castrum alta-riba

Ho vols compartir?