Cultura dimecres, 16 de Juliol de 2014

IV Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic


Autor: Museu Comarcal de Cervera

El Museu de Cervera participa per primera vegada en la IV Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

cartell IV Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic
cartell IV Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic Foto: Museu Comarcal de Cervera

En l’edició que tindrà lloc a Cervera els dies 16,17 i 18 de juliol s’ha optat per una programació 'made in la Segarra' i, en aquest sentit, el Museu es converteix en sala on es projectaran documentals com La terra de l’estrany del cerverí Xavier Marrades, el dimecres 16, la pel·lícula Catalunya über alles! del segarrenc Ramon Térmens, el dijous 17, que forma part del cicle Cinema a la fresca (CMC) i, per últim, el divendres 18, el documental Basant d’Andrés Antebi, l’únic que s’allunya del nostre territori però que, en canvi, encaixa amb l’objectiu de mostrar formes de vida i costums des d’una visió antropològica àmplia.

A més a més dels passis d’aquests documentals, el Museu de Cervera col·labora estretament amb un Festival consolidat al nostre territori com és Lo Cercacurts, amb la projecció dels guanyadors i finalistes de l’edició d’enguany.

Per completar el programa, el Museu us proposa una mirada més cap al territori que en s permetrà, a més a més, conèixer altres espais del Museu. El primer dia us oferim una degustació de vins del celler Comalats, a càrrec d’Eva Bonet, al saló de la Casa Museu i tancarem el cicle amb una sessió de conta contes Històries del tros, a càrrec de Carles Alcoy, el divendres 18 al celler del Museu (per a públic adult).

Per quart any consecutiu, L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, organitza aquesta mostra multiseu que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, tots sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. 


Programa_Cervera.pdf



Etiquetes: cinema etnogràfic mostra internacional cervera

Ho vols compartir?