Cultura diumenge, 6 de Juliol de 2014

Alfred Quintana, guanyador de la 9a edició del premi '7lletres'


Autor: somsegarra

Un professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Alfred Quintana, ha estat el guanyador de la novena edició del premi literari 7lletres dedicat a Manuel de Pedrolo amb l’obra Sensibilitat.

Alfred Quintana, guanyador de la 9a edició del premi '7lletres'
Alfred Quintana, guanyador de la 9a edició del premi '7lletres' Foto: 7 lletres

Sensibilitat és una obra de 7 contes que es narren a ritme ràpid i amb un estil àgil. Domina la frase breu, llenguatge directe i pocs ornaments. El treball es presenta al lector de forma fresca, amb sentit de l’humor i una fina ironia. La valoració excessiva de la vida animal, la insatisfacció humana pel que fa a la realitat que li toca viure, l’amistat … són alguns dels temes que hi desfilen. El guardó del premi és de 7.000 euros i l'edició de l'original, que publicarà l'editorial Pagès Editors.

La gala de lliurament del premi va tenir lloc ahir al vespre al castell de Concabella, on es va fer lectura de l’acta redactada pel jurat format per Pep Coll, Mathew Tree i Xavier Vidal, per l'editor Ramon Badia i pel filòleg, Eloi Planes. La nit va cloure amb un espectacle de dansa dirigit per la coreògrafa Montse Esteve.

 '7lletres. El premi literari i més coses', és una iniciativa de la Fundació Pedrolo, el Consell Comarcal de la Segarra i el Centre Municipal de Cultura de Cervera. L’acte d'ahir a la nit va posar també punt i final a les activitats culturals paral·leles que durant els mesos de maig i juny, han envoltat envolten el premi. En aquesta edició, les activitats han tingut com a fil conductor les olors. Així s’han fet jornades presidides per l’olor de llibre, de cera, de cendra, d’encens, de boira, de terra i de foc.

En aquesta edició la vetllada de lliurament del premi es va fer a Concabella, al municipi de Plans de Sió, on va néixer Man

Alfred Quintana


Alfred Quintana va néixer a Barcelona fa 47 anys és filòleg i sociòleg i fa docència de comunicació i de sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Fins ara no ha publicat, però té pendent d'enviar a una editorial un recull de contes. La seva relació amb la narració curta va viure un moment ‘crucial’ quan tenia ’11 o 12 anys’ i va trobar per casa un recull de contes de Txékhov. 'Vaig descobrir que hi havia contes per a adults', recorda Quintana. Després vindrien lectures de Pere Calders, Quim Monzó, Saki, Jesús Montcada, Navokov, Empar Moliner, Sergi Pàmies i el llibre de contes Tretze tristos tràngols d'Albert Sánchez Piñol. 'Potser no s'ha fet prou cas a aquest llibre de Sánchez Piñol, perquè és més conegut per les novel·les, però té uns quants contes genials', diu Quintana.

El 2012 va guanyar la cinquena edició del premi Helena Jubany amb el conte L'alemany és fàcil



Etiquetes: premis literaris 7 lletres pedrolo concabella

Ho vols compartir?