Cultura dilluns 1 setembre 2014

Florejacs és l’escenari del rodatge del tràiler de “Nosferatu, the beginning”


Autor: Jaume Moya

Al llarg de dos dies, Florejacs i el Castell de les Sitges es converteixen en un poble dels Càrpats.

el castell de les Sitges és l'escenari de les accions principals Autor: Eloi Trepat

El passat cap de setmana es va portar a terme el rodatge del tràiler promocional del llargmetratge "Nosferatu: El Origen", creat pel cineasta de Mollerussa Robert Garcia,. El Castell de les Sitges i el poble de Florejacs foren l’escenari triat per la gravació de les escenes. Hi van participar una trentena de figurants, molts dels quals són a la vegada mecenes del projecte.
El projecte ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge desenvolupada amb èxit durant els mesos de juliol i agost mitjançant la plataforma Verkami, amb la qual s'han finançat els 1500€ corresponents per a les despeses del lloguer del material tècnic, dietes, desplaçaments i les recompenses pels mecenes. Garcia comenta que fou dur aconseguir els diners per poder rodar el teaser però que finalment es va assolir la fita amb èxit. A més, a banda dels mecenes, remarca la participació activa dels veïns de Florejacs i el suport logístic dels ajuntaments de Torrefeta i Florejacs i de Guissona.
L'equip de producció està format per la productora musical barcelonina "Tengo un pasajero producciones" i per la mollerussenca Plandora Continguts. Pel que fa a l'equip tècnic, el composa unes onze persones dels quals hi ha un director de fotografia, tècnics d'il•luminació i de so, script, making of i maquillatge, entre altres. Els actors i figurants són aficionats a la interpretació provinents dels nuclis on s'ha fet el rodatge, a banda de Yasmin Taysir i el mateix Garcia en els papers de protagonistes principals masculí i femení.
Dins la producció, destaca especialment el maquillatge, element important en la caracterització dels personatges. El protagonista de la història és en Max, un nen de 12 anys (interpretat pel jove Dídac Moya) maltractat per la seva àvia que el tanca en una cova sense donar-li aliment; això fa que Max hagi de nodrir-se de la sang de les rates. El contagi de la ràbia el converteix en un vampir, als ulls de la societat rural del segle XVIII, que tendia a catalogar així els infectats de malalties desconegudes.
Garcia va estar gairebé dos anys i mig investigant profundament sobre el tema i treballant en la redacció del guió. "Des del primer moment volia fugir del cinema de vampirs que s'ha fet últimament, centrant-me en adoptar una postura més realista i recuperar l'autenticitat del tema".
Un cop editat el teaser promocional, el mateix serà difós al públic i projectat en festivals i fòrums cinematogràfics a la recerca de recursos per a fer realitat el llargmetratge. La primera cita serà al Festival Internacional de Cinema de Sitges, el proper més d'octubre.

Jaume Moya interpreta el paper del Comte Orlok - Florejacs
Jaume Moya interpreta el paper del Comte Orlok
Autor: Eloi Trepat
l'equip de producció en un moment del rodatge - Florejacs
l'equip de producció en un moment del rodatge
Autor: Eloi Trepat
Dídac Moya interpreta Max, el jove Nosferatu - Florejacs
Dídac Moya interpreta Max, el jove Nosferatu
Autor: Eloi Trepat
rodatge d'unes escenes al Castell de les Sitges - Florejacs
rodatge d'unes escenes al Castell de les Sitges
Autor: Jaume Moya


Font: Plandora Continguts   + info (enllaç extern)

Etiquetes: NOSFERATU PLANDORA Florejacs Castell de les Sitges Robert Gacia Yasmin Taysir

Ho vols compartir?