Cultura divendres 10 octubre 2014

El projecte “Nosferatu: El origen” es presenta al Coming Soon de Sitges


Autor: Robert Garcia

El Festival de Cinema de Sitges acull la presentació del teaser, filmat íntegrament a la Segarra

Equip d'actors i realitzadors de “Nosferatu: El origen”
Equip d'actors i realitzadors de “Nosferatu: El origen” Foto: equip Nosferatu

El projecte de llargmetratge creat pel cineasta de Mollerussa Robert Garcia es va presentar ahir dijous al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, en una sessió especial pensada perquè els nous realitzadors facin públics els projectes que estan en fase de desenvolupament o bé que ja estan a punt de sortir al mercat.
En el cas del projecte de “Nosferatu: El origen”, es va presentar un teaser-trailer rodat a finals d’agost enret el Castell de Les Sitges i el nucli de Florejacs, a la Segarra.
En la sessió conduïda per Mike Hostench, sotsdirector del festival, es van presentar 14 projectes més, alguns força destacables, ja que comptaven amb el suport de productores potents de la indústria cinematogràfica. El projecte de Garcia va ser un dels més aplaudits i valorats pel públic assistent. El mateix Hostench va destacar la professionalitat i l’originalitat del treball realitzat per Garcia i el seu equip format per unes 12 persones, entre tècnic i artístic; alguns d’ells desplaçats a Sitges per assistir a la gala de presentació.
En la seva intervenció, Garcia va incidir en que el film no és una pel•lícula de vampirs convencional, ja que va més enllà del que s’hagi pogut veure a les pantalles i es cerca una perspectiva més realista i científica. Protagonitzada per un nen (interpretat per Dídac Moya) i basada en part en fets reals relacionats amb la ràbia i el vampirisme sorgits a l’Europa de l’Est als segles XVIII i XIX, el producte final és fruit d’uns tres anys d’investigació sobre el tema. La gravació i l’edició del teaser van ser possibles gràcies a una modesta campanya de micromecenatge desenvolupada amb èxit durant els mesos de juliol i agost mitjançant la plataforma Verkami i al participació de dotzenes d’actors voluntaris que van acudir a donar suport al projecte.
Les intencions que té el realitzador mollerussenc són, a part de mantenir reunions amb diferents productores nacionals, presentar el teaser i el dossier de producció a diversos festivals d’arreu del món on es facin sessions especials per a nous realitzadors i així poder trobar producció/coproducció per tirar endavant el projecte. Garcia està obert fins i tot a què algun director o directora consolidats puguin dirigir-lo. El projecte compta amb força presència a les xarxes socials i també disposa d’una pàgina web www.nosferatuthebeginning.com, on es pot seguir la seva evolució.
“Nosferatu: El origen” es mostrarà també al públic en el dia de lliurament de premis de la 5a edició del Som Cinema de Lleida, on es podrà veure per primer cop el Making of, amb les imatges descartades i escenes del procés de rodatge. La presentació serà el dilluns 27 d’octubre a dos quarts de nou del vespre en una sessió especial anomenada “El primer tast” on realitzadors lleidatans donaran a conèixer els seus projectes al Cafè del Teatre de l’Escorxador.

Robert Garcia, director, i Dídac Moya, actor protagonista. - Sitges
Robert Garcia, director, i Dídac Moya, actor protagonista.
Foto: Jaume Moya
moment de la presentació, a la seció Coming Soon - Sitges
moment de la presentació, a la seció Coming Soon
Foto: equip Nosferatu
Dídac Moya, amb el cartell de la pel·lícula - Sitges
Dídac Moya, amb el cartell de la pel·lícula
Foto: Jaume Moya


Font: Plandora   + info (enllaç extern)

Etiquetes: portal segarra actualitat agenda turisme fotos viatge viatjar catalunya catalonia

Ho vols compartir?