Cultura dilluns, 27 de Octubre de 2014

Manuel de Pedrolo compta amb un espai permanent a Concabella


Autor: somsegarra

Obre les portes el primer espai que exposa de forma permanent la vida, obra i pensament polític de Manuel de Pedrolo

exposició permanent 'Pedrolo, més enllà dels límits'
exposició permanent 'Pedrolo, més enllà dels límits' Foto: Ramon Sunyer

Aquest diumenge ha obert les portes al Castell de Concabella l'Espai Pedrolo, el primer espai que exposa de forma permanent la vida, obra i pensament polític de l'autor segarrenc. Amb més de 300 metres quadrats, l'espai, que vol esdevenir ‘un centre de referència’ sobre la figura de Manuel de Pedrolo, acull l'exposició permanent 'Pedrolo, més enllà dels límits', que abasta l'ampli univers pedrolià i presenta l'autor, tant en la seva dimensió biogràfica com literària i que, a més dels llibres, mostra manuscrits de Pedrolo així com una recreació del seu propi despatx. L'Espai Pedrolo es complementa amb una sala d'exposicions temporals i, en breu, també acollirà el fons documental de l'autor.

L’acte inaugural, que va omplir l’auditori del castell, va comptar amb la presència del president del consell comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles, el director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Sala, i d’Adelais de Pedrolo, filla de l’escriptor i presidenta de la fundació que porta el seu nom, qui va destacar la importància del llegat de Manuel de Pedrolo i que aquest pogués ser exposat de forma permanent. Al finalitzar, els assistents van rebre com a obsequi un facsímil de ‘La Pipa’ un conte inèdit escrit el 1938.

Segarrenc universal


Manuel de Pedrolo, fill de l’Aranyó, nascut el 1918, ha estat un dels escriptors mes importants de la llengua catalana del passat segle i traduït a una vintena d’idiomes. El seu compromís amb la llengua i amb Catalunya el van convertir en un referent cívic, malgrat que la seva obra, amb constant conflictes amb la censura de la època, va tardar a poder ser coneguda en la seva integritat pel gran públic.

Actualment s’està rodant la pel·lícula 'Segon Origen', versió cinematogràfica del “‘Mecanoscrit del segon origen’, obra iniciada pel director Bigas Luna i continuada pel productor Carles Porta. La pel·lícula compta amb un pressupost de 7,3 milions d'euro i ja està prevenuda a 52 països

Parlament d'Adelais de Pedrolo - Concabella
Parlament d'Adelais de Pedrolo
Foto: Ramon Sunyer
exposició permanent 'Pedrolo, més enllà dels límits' - Concabella
exposició permanent 'Pedrolo, més enllà dels límits'
Foto: Ramon Sunyer
exposició permanent 'Pedrolo, més enllà dels límits' - Concabella
exposició permanent 'Pedrolo, més enllà dels límits'
Foto: Ramon Sunyer
Retrat de Manuel de Pedrolo - Concabella
Retrat de Manuel de Pedrolo
Foto: Ramon Sunyer


Etiquetes: espai pedrolo concabella

Ho vols compartir?