Cultura dijous, 19 de Març de 2015

Dia Internacional dels Boscos


Autor: argençola

El tema del Dia Internacional dels Boscos és Boscos Clima Canvi, escollit expressament per destacar les formes en què estan vinculats els boscos i el canvi climàtic i per aconseguir suport mundial per tal d'obtenir una major acció i canvi.

Dia Internacional dels Boscos 2015
Dia Internacional dels Boscos 2015 Foto: Ajuntament Argençola

El Dia Internacional dels Boscos o Dia Forestal Mundial se celebra cada 21 de març. L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) commemora aquest dia des de l’any 1971 amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància dels ecosistemes boscosos i els arbres, la pèrdua de massa forestal del nostre planeta i de la necessitat de preservar els boscos com a pulmons per a la humanitat.

És una diada que convida a la reflexió i arreu del món es duen a terme diferents activitats tant educatives com informatives sobre els valors i la importància dels boscos. Els boscos i els arbres ens subministren aliments i ens protegeixen de manera inestimable, proporcionen l'aire pur que respirem i l'aigua neta que bevem, allotgen i salvaguarden la biodiversitat del planeta i actuen com la nostra defensa natural contra el canvi climàtic. La vida a la terra és possible i sostenible gràcies als boscos i arbres.

El Dia Forestal Mundial va ser inicialment una recomanació del Congrés Forestal Mundial que es va celebrar a Roma l'any 1969. Aquesta recomanació va ser acceptada per l'Organització de Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) l'any 1971. El dia triat va ser el 21 de març ja que coincideix amb l'entrada de la primavera en l'hemisferi nord i amb la de la tardor a l'hemisferi sud.

L'Assemblea General de les Nacions Unides del 21 de desembre de 2012 va decidir proclamar el 21 de març de cada any com el Dia Internacional dels Boscos donat que no existia una data mundialment consensuada per a aquesta celebració per la multiplicitat de dies regionals, nacionals i subnacionals existents, i d'esdeveniments internacionals a tot el món que celebraven el dia de boscos i els arbres, depenen de les condicions naturals i tradicions de cada territori. L'any 2013 es va celebrar, per primera vegada, el Dia Internacional dels Boscos.



Etiquetes: boscos forestal fao celebracions
Compartit per argencola.cat

Vídeos

Dia Internacional dels Boscos 2015

Ho vols compartir?