Cultura diumenge, 12 de Abril de 2015

La Passió de Cervera


Autor: Lo Carranquer
Escena de La Passió de Cervera
Escena de La Passió de Cervera Foto: Patronat la Passió

L'inici històric d'aquestes representacions es remunta al segle XV essent les que ostenten les més antiguitat d'Europa. A finals d'aquest segle era costum representar a l'església de Santa Maria de Cervera, de forma popular, un Misteri de La Passió.

L'èxit ha estat constant de llavors ençà i el text i l'escenificació ha sofert innombrables millores: La direcció artística s'ha professionalitzat. S'han incorporat dos escenaris laterals al Gran Teatre de La Passió que ofereixen una visió espectacular amb els actuals 40 metres totals de boca d'escenari, que en combinar-se els tres escenaris aconsegueixen un ritme cinematogràfic de l'espectacle. Tot això i la col·laboració de 300 persones a l'escenari configuren un espectacle àgil i modern, oferint una visió espectacular i realista de les tradicionals representacions de La Passió de Cervera.

La música originalment escrita pel mestre Jesús Mª Quintana, fou adaptada a orquestra simfònica pel mestre Jordi Castellà, grabada l'any 2007 per la Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, amb la participació de les Corals Ginesta i Infantil Nova Cervera i amb la veu solista de la soprano Mireia Rossich. Actualment és la música que acompanya les escenes de La Passió.

Organitza: Patronat de la Passió de Cervera

Preu de les entrades - 22€
Preu INFANTIL - 10€

Telèfons de RESERVES d'entrades individuals i familiars:
608 78 10 12 (18 a 22 h)Etiquetes: espectacles passió cervera

Ho vols compartir?