Cultura dilluns, 6 de Juliol de 2015

La 9ena edició de Lo Cercacurts arrenca amb força


Autor: somsegarra

Divendres es va presentar a Guissona i dissabte a Sedó

Rober Garcia presentant Lo Cercaurts al teatre de ca l'Eril
Rober Garcia presentant Lo Cercaurts al teatre de ca l'Eril Foto: Lo Cercacurts

El passat divendres 3 de juliol de 2015 es va inaugurar la 9ena edició de Lo Cercacurts, el festival de curtmetratges de Montornès de Segarra, al Teatre de Ca l’Eril de Guissona. El públic va veure els primers 8 curtmetratges dels 48 finalistes del festival.

L'acte va comptar amb els parlaments dels seus 4 organitzadors, Marta Huguet, Robert Garcia, Vicenç Roig i David Sans) i va ser presentat per l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, el qual va agrair 'la iniciativa del festival que des de la petita vila de Montornès de Segarra ha estat capaç d’arribar arreu de la Segarra amb força'. L’acte va acabar amb un sopar amb coc de recapte, acompanyat d’un maridatge de vins del Celler Comalats, que va permetre a la seixantena d’assistents poder compartir i comentar les projeccions.

Dissabte 4 de juliol va tenir lloc la 2a sessió en el recinte de la piscina de Sedó i que va comptar amb una vuitantena d'assistents. Torrefeta i Florejacs acull per segon any consecutiu una de les sessions d’aquest festival.

Les projeccions continuaran ara al Museu Comarcal de la Segarra de Cervera i els jardins de L'Ateneu de Tàrrega i finalitzaran el proper dissabte dia 11 de juliol a Montornès de Segarra, on també s’hi celebrarà l’acte de clausura i entrega de premis a càrrec de la companyia teatral Fuga de Neurones.

El públic, a part de gaudir de les projeccions, se’ls dóna la possibilitat de participar en l’elecció dels guanyadors del Premi del Públic, complimentant les butlletes de votació que també els permet entrar al sorteig d’una videocàmera esportiva.

Més participació que mai


Els organitzadors asseguren la seva gran satisfacció al haver rebut 437 curtmetratges aquesta novena edició, enfront els 380 de l'edició passada, amb procedència inclús internacional. Agraeixen també la gran acollida del festival, que els ha permès programar 6 sessions, una més que l’any passat, en 5 ubicacions diferents, buscant espais emblemàtics per poder fer les projeccions.

Organitzat per l'Ajuntament de Montornès, Lo Cercacurts pretén donar rellevància al curtmetratge de temàtica rural i també de la Segarra. A més, es proposa esperonar la producció cinematogràfica lleidatana.

cartell Lo Cercacurts 2015 - Montornès de Segarra
cartell Lo Cercacurts 2015
Foto: Lo Cercacurts
Festival Lo Cercaurts a Sedó - Sedó
Festival Lo Cercaurts a Sedó
Foto: Aj TiF
L'equip de Lo Cercaurts - Sedó
L'equip de Lo Cercaurts
Foto: Aj TiF


Etiquetes: festivals curtmetratges lo cercacurts montornès de segarra

Ho vols compartir?