Cultura dimarts, 21 de Juliol de 2015

El Ministeri de Foment destina un milió d’euros en obres a Cervera i Veciana


Autor: somsegarra

Corresponents al fons del programa de 1,1% cultural. Cervera rebrà la subvenció més quantiosa 992.933 euros

A l'església de Sant Joan es milloraran els accessos
A l'església de Sant Joan es milloraran els accessos Foto: Agrupació Seny Major

El Ministeri de Foment destinarà 992.933 euros al projecte ‘Rehabilitació de trams del camí de Sant Jaume al seu pas per la Cervera històrica i monumental’, presentat per la Paeria de Cervera a la convocatòria de l’1% Cultural de l’Estat. L’import suposa un 60% del cost total del projecte, el 40% restant anirà a càrrec de la Generalitat de Catalunya (18%) i fons propis de la Paeria (22%).

El projecte preveu actuacions de millora als carrers General Güell, plaça Sant Miquel, carrer Santa Anna, plaça Santa Anna, carrer Sant Domènec, plaça Sant Domènec i carrer Sant Magí. En aquests carrers es rehabilitarà el paviment, que serà a un sol nivell i de pas per a vianants, tot i que es permetrà el trànsit rodat als veïns i als vehicles d’abastiment dels comerços. Al llarg d’aquest itinerari es rehabilitaran les fonts: el brollador del carrer General Güell i les que es troben al carrer i la plaça Major. També es preveu recuperar l’antic pou de Sant Miquel a la plaça Universitat.

Al carrer Major s’intervindrà en tres edificis de titularitat municipal,l’Antiga Biblioteca, l’Antiga Escola de Música i l’església de Sant Joan, on es milloraran els accessos. I a la plaça Major s’actuarà a l’edifici de la Paeria, on es restaurarà la façana. En tota la zona d’intervenció, des del carrer General Güell fins a l’església de Sant Magí, es col·locaran senyals indicatius del Camí de Sant Jaume.

Castell de Segur a Veciana


El Ministeri de Foment també destinarà 14.270,56 euros en les tasques de recuperació d'aquesta fortalesa. En primer lloc, per al desenrunament i recuperació de les estructures i, també, per a la col·locació de baranes de seguretat La partida que ve del Ministeri significa el 63% de la inversió total. L'alcalde de Veciana, Jordi Servitje, explica que ‘dels quatre castells que tenim al municipi, és el que té les estructures més clares i és de propietat municipal’.
Des del castell es pot veure tot el nord de l'Anoia, Alta Segarra, els seus 688 metres són un dels miradors més excepcionals de la comarca.

L'any vinent es celebren els 400 anys del seu enderrocament, ordenat pel Virrei de Catalunya el 1616 per ser la fortalesa un cau de bandolers

Fons de l’1,1% Cultural estatal

 
Amb els fons del programa de 1,1% cultural, el Ministeri de Foment destina una part del seu pressupost a la millora i conservació del patrimoni artístic, històric i cultural de l’Estat. A Catalunya ha aprovat 14 projectes per a la rehabilitació d’edificis, castells i altres elements d’interès cultural per un import total de 4,8 milions d’euros. El projecte presentat per la Paeria de Cervera és el que rebrà la subvenció més quantiosa.

Restes del castell de Segur - Segur
Restes del castell de Segur
Foto: Ramon Sunyer
També es restaurarà la façana de l’edifici de la Paeria - Cervera
També es restaurarà la façana de l’edifici de la Paeria
Foto: Paeria


Etiquetes: ministeri foment obres 1 per cent cultural

Ho vols compartir?