Cultura dimarts, 24 de Novembre de 2015

L’Agrupació Seny Major de Cervera, premiada al Festivitas Bestiarum 2015


Autor: somsegarra

Premi BEST 2015 en la categoria associació o entitat

II Nit del Bestiari Festiu
II Nit del Bestiari Festiu Foto: Seny Major

El passat 21 de novembre a Vilafranca del Penedés en el marc del Festivitas Bestiarum, la II Nit del Bestiari Festiu, que organitza l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, l’Agrupació Seny Major va rebre el premi BEST 2015 en la categoria associació o entitat.

Presentat per Xavier Graset, el Festivitas Bestiarum pren un caràcter festiu, de cloenda de la temporada d’actuacions, que pretén reivindicar la declaració oficial del Dia Europeu del Bestiari Festiu (24 de novembre) i que, a més, pretén donar visibilitat i reconeixement als projectes i iniciatives dutes a terme per les entitats federades a l’Agrupació.

Els Premis BEST a la societat els atorga un Jurat format per persones vinculades en l’àmbit de la cultura popular i les administracions. Estava format per: Salvador Casals (president de la Federació d’Ateneus de Catalunya); Xavier Cordomí (dinamitzador cultural i director de la Casa dels Entremesos) Quim Gil(comercial de l’empresa Pirotècnia Estalella); Àngel Hom (tècnic de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès); Jaume Inglés (vocal de comunicació de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya); M. Dolors Portús (gerent dels Serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona) Lluís Puig (director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya) Mateu Tres (coordinador del Festivitas Bestiarum i vocal d’organització de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya) i Sete Udina (president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya)
El jurat va valorar la capacitat de l’Agrupació Seny Major de coordinar i cohesionar totes les entitats culturals de la ciutat; l’impuls i la solidesa dels projectes de conservació; l’estudi i enriquiment de la cultura popular que han contribuït a que Cervera sigui un referent del nostre país en l’àmbit de la cultura popular, valorant particularment la tasca que es duu a terme per a la divulgació de les festes en l’àmbit de les escoles.

La resta de guanyadors dels Premis Best 2015 són els següents :
- PREMI BEST A UN PERSONATGE PÚBLIC: Sr. Lluís Musté i Grau, de Valls.
- PREMI BEST A UNA INICIATIVA EMPRESARIAL: Editorial El Cep i la Nansa, de Vilanova i la Geltrú.
- PREMI BEST A UN MITJÀ O UNA INICIATIVA DE COMUNICACIÓ: Revista Caramella.
- PREMI POPULAR BEST A LA INICIATIVA MÉS INNOVADORA I ORIGINAL: “Els tres tombs infernals”, de La Satànica de Sant Andreu de Barcelona.
- PREMI BEST A UNA INICIATIVA SOLIDÀRIA: ”7a Nit de l’Infern”, de l’Agrupació Sardanista de Cornellà de Llobregat.
- PREMI BEST AL MILLOR PROJECTE ESTRATÈGIC: “La Mamullada”. Colla del Mamut de Viladecans.
- PREMI BEST A LA MILLOR ACCIÓ DE CONSERVACIÓ I/O RECUPERACIÓ DE TRADICIONS:“1a Festa dedicada a les famílies”, de l’Associació Colla Ferafoc de Sant Quintí de Mediona.
- PREMI BEST ESPECIAL A LA QUALITAT, TRADICIÓ I ESTÍMUL EUROPEU: Ordre des Chevaliers de la Tarasque (Tarascon).

Durant l’acte també es feu el traspàs L’Ambaixador del Bestiari Festiu 2015, el periodista Jordi Margarit (programa La Primera Pedra de RAC1), va lliurar el testimoni a la nova Ambaixadora del Bestiari Festiu 2016, la periodista Rita lament a la Marzoa.

Més enllà del Festivitas Bestiarum, la ciutat de Vilafranca va acollir durant tot el dia esdeveniments relacionats amb el món del bestiari festiu: El Congrés “Bestiari festiu: definició i criteris de catalogació” i la mostra i cercavila de figures de bestiari festiu pel centre de Vilafranca del Penedès

II Nit del Bestiari Festiu -
II Nit del Bestiari Festiu
Foto: Seny Major
L’Agrupació Seny Major de Cervera premi BEST 2015 en la categoria associació o entitat -
L’Agrupació Seny Major de Cervera premi BEST 2015 en la categoria associació o entitat
Foto: Seny Major


Font: Agrupació Seny Major Etiquetes: portal segarra actualitat agenda turisme fotos viatge viatjar catalunya catalonia

Ho vols compartir?