Cultura dimecres, 9 de Març de 2016

Cervera, cita de la música clàssica catalana per Pasqua


Autor: somsegarra

El 6è Festival de Pasqua tindrà lloc a Cervera del 17 al 26 de març i enguany dedicarà una jornada al centenari d’Enric Granados

Cervera, cita de la música clàssica catalana per Pasqua
Cervera, cita de la música clàssica catalana per Pasqua

El dimarts 8 de març s’ha presentat a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) a Lleida el 6è Festival de Pasqua, que tindrà lloc a Cervera del 17 al 26 de març, i que enguany dedicarà una jornada al centenari d’Enric Granados, el 24 de març, coincidint amb la data de la seva tràgica mort.

El primer cap de setmana de Festival ja hi ha un primer plat fort, el dissabte 19 de març a les 21.00 hores amb la presència de La Companyia Musical, dirigida per Josep Cabré, amb Temps de Passió a la Catalunya del Barroc. Aquest concert serà retransmès el diumenge per tot Europa en el Holy Week Music Day de les emissores de la Unió Europea de Radiodifusió. Compta amb la col·laboració de Catalunya Música i amb el patrocini de la Fundació BBVA que promou la Setmana Religiosa de Vic, on també es farà aquest concert en coproducció amb el Festival de Pasqua de Cervera.

El Festival continua el dijous 24 de març amb l’anunciada Marató Granados. Al llarg de tot el dia podrem gaudir de diversos concerts a càrrec del pianista Daniel Ligorio i del Trio Pedrell, però també amb projeccions, xerrades, presentacions, com la del CD de les obres simfòniques que ha realitzat l’OBC, i també activitats gastronòmiques inspirades en aquest compositor. Per cloure aquest dia del centenari de Granados, ho farem amb la poesia de Joan Margarit, poeta de l’amor i de la mort... i de la música. Del seu darrer llibre Des d’on tornar a estimar s’ha fet l’encàrrec d’unes cançons a cinc compositors catalans: Josep M. Guix, Albert Guinovart, Albert Carbonell, Xavier Pagès-Corella i Bernat Vivancos, que estrenaran la reconeguda soprano Ofèlia Sala, i el pianista Jordi Camell, que actuaran conjuntament amb Joan Margarit, que llegirà els seus poemes.

El Festival de Pasqua de Cervera continua divendres 25 de març amb els habituals concerts de proximitat, on podrem gaudir de la veu i la tiorba de Cum Cantico i de la guitarra de Pau Figueres, de la formació Sul Tasto Sextet i del quartet de corda Cosmos en salons nobles del carrer Major de Cervera com el de Cal Razquin, el de Cal Solsona o el de Cal Duran. Tanmateix, el punt àlgid arribarà al vespre amb dos cites ineludibles. La primera, a les 19 hores al Paranimf de la Universitat de Cervera, amb la versió més jazzística de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell interpretant les obres musicades de Joan Margarit amb el seu fill Carles Margarit a la direcció i composició i en què actuarà la cantant Laura Simó. Acabarem el dia, a l’Auditori Municipal a les 22.00 hores, amb un tast a les fosques de la mà del jove pianista Ignasi Cambra, que amb el concert Tanca els ulls ens convidarà a despertar l’oïda amb la degustació de productes fets per cooperatives que treballen amb discapacitats: Cooperativa l’Olivera, Casa Dalmases de Cervera i Associació Alba.

Dissabte 26 de març, el Festival de Pasqua de Cervera també ha programat un contacontes familiar amb l’espectacle Granados i l’espurna de la felicitat a càrrec de l’actriu Clara del Ruste i del pianista Emili Brugalla. I el mateix dia, a les 21.00 hores, es clourà al Gran Teatre de la Passió amb un final sorprenent. Arnau Tordera, líder del grup Obeses, i el contratenor Jordi Domènech protagonitzaran un espectacle que és encàrrec i estrena d’aquest Festival i que porta per títol Remena nena!. Aquests dos cantants i amics recuperaran amb estil propi i molta comicitat algunes joies oblidades de les cançons de cuplet que s’interpretaven al Paral·lel de principis del segle XX. Ho faran acompanyats per l’Orquestra Terrassa 48 que lidera Quim Térmens.

Enric Granados,  compositor i pianista català, homenatjat al Festival de Pasqua - Cervera
Enric Granados, compositor i pianista català, homenatjat al Festival de Pasqua
La Companyia Musical, dirigida per Josep Cabré, interpretraran 'Temps de Passió a la Catalunya del Barroc' - Cervera
La Companyia Musical, dirigida per Josep Cabré, interpretraran 'Temps de Passió a la Catalunya del Barroc'
Foto: La Companyia
Cum Cantico actuaran al al Festival de Pasqua de Cervera - Cervera
Cum Cantico actuaran al al Festival de Pasqua de Cervera
Foto: Cum Cantico
Sul Tasto Sextet actuaran al al Festival de Pasqua de Cervera - Cervera
Sul Tasto Sextet actuaran al al Festival de Pasqua de Cervera
Foto: Sul Tasto Sextet


Font: Paeria Cervera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: festival música clàsica cervera

Vídeos

SPOT 6è Festival de Pasqua de Cervera

Ho vols compartir?