Cultura dijous, 14 de Abril de 2016

Picabaralla a Cervera pel Festival de Pasqua


Autor: somsegarra

Creuament de crítiques entre la Paeria i Xavier Puig, anterior director del festival

1a edició del Festival de Pasqua
1a edició del Festival de Pasqua Foto: Festival de Pasqua

La polèmica es va fer pública el dia de la presentació als mitjans de l'edició d'enguany del Festival de Pasqua de Cervera, quan Xavier Puig, aleshores director, va criticar obertament la falta de suport de les administracions públiques per una rebaixa constant del pressupost per a un Festival que es plantejava de primer nivell. Posteriorment Puig va anunciar que dimitia del seu càrrec, que la d'aquest any seria la darrera edició que dirigia i en el concert inaugural del certamen també va fer un discurs ple de critiques a la Paeria.

El dimarts 12 d’abril el paer de Cervera, Ramon Royes, acompanyat dels regidors de l'equip de govern i del director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell, va presentar un dossier sobre el Festival de Pasqua i va replicar les acusacions de Puig negant que la Paeria hagi anat reduint el pressupost des de la primera edició, sinó que s'ha incrementat un 14% des d'aleshores, passant de 67.000 euros inicials a una mitjana de més de 76.000. Royes ha negat ''ingerències'' per part de la Paeria en la gestió del Festival de Pasqua i ha assegurat que la direcció del mateix ‘disposa d'un pressupost que destina com considera més oportú’. Segons l'alcalde, la direcció, formada per dues persones més a banda de Puig, es va apujar un 230% la seva retribució i no se'ls va qüestionar res.

Per la seva banda, Josep Borrell, director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, va posar de manifest que des de la Generalitat es dóna suport a l'alcalde de Cervera i a la gestió de l'equip de govern de la Paeria en tota aquesta polèmica.

Rèplica de Puig


Xavier Puig ha publicat una carta de resposta en el seu bloc puntualitzant alguns aspectes del dossier presentat per la Paeria on afirma que ‘el pressupost que fan constar per a la 1a.edició és fals, ja que es va dividir en dos anys, i la Paeria només posa el del 2011 però ens amaga el pressupost destinat al 1er.Festival el 2010. En total eren 85.000€’ i que ‘la liquidació final mai l'hem sabut perquè sempre ens incloïen partides no pressupostades com les del Gran Teatre ‘. Pel que fa a les acusacions d’apujar la seva retribució concreta que ‘les primeres 4 edicions va cobrar 3000€ bruts a l'any per la direcció i va proposar-ne 4000€ pel 5è.Festival, i 5000€ bruts per aquest 6è’ (el del director de l'Aquelarre és de 17.000€).

També acusa Royes de no tenir coneixement directe sobre el desenvolupament d'aquesta edició ‘és perquè li han explicat. Fa anys que no ve a cap reunió del Festival i per tant no coneix el contingut de les reunions amb el regidor’. Sobre el futur del festival, conclou ‘mal senyal que de la Generalitat vingui el delegat a Lleida a defensar-lo. Un senyor que no hem vist mai al Festival i n'opina sense conèixer-lo’.

Cervera, cita de la música clàssica catalana per Pasqua - Cervera
Cervera, cita de la música clàssica catalana per Pasqua
Xavier Puig deixa el Festival de Pasqua de Cervera - Cervera
Xavier Puig deixa el Festival de Pasqua de Cervera
Foto: Ricardo Rios


Etiquetes: festival pasqua xavier puig cervera

Ho vols compartir?