Cultura dimecres, 26 de Juliol de 2017

Bikimel i La Iaia il·luminen la Manresana


Autor: Judit Martí Mas

El 27 i el 28 de juliol, Eduard Iniesta i Gossos a Sant Martí Sesgueioles

La Iaia a la Manresana
La Iaia a la Manresana Foto: Judit Martí Mas

Aquest proper cap de setmana es clourà la segona edició dels Festivals Alta Segarra. I serà a l’entorn de l’església de Sant Valentí, a Sant Martí Sesgueioles, on tindran lloc els concerts d’Eduard Iniesta, divendres, i els Gossos, dissabte. El festival ha superat l’equador amb bona nota, gairebé 700 persones han gaudit dels concerts proposats que gràcies a la qualitat dels artistes i dels espais on estan tenint lloc s’han convertit en un reclam cultural, però també turístic per l’Alta Segarra.

De fet, un dels objectius d’aquest festival estiuenc, més enllà de la proposta cultural, és posar valoritzar i fer atractius diferents espais emblemàtics del territori. Per això, enguany els concerts han tingut lloc al Bosc del Rentador de Calaf i la Torre de la Manresana dels Prats de Rei, i acabaran a l’església de Sant Valentí de Sant Martí de Sesgueioles.

Aquest cap de setmana l’objectiu va quedar clarament assolit ja que l’entorn de la Torre de La Manresana es va convertir en un dels grans protagonistes de les dues nits de Festivals. Amb una il·luminació espectacular, tan Bikimel com La Iaia van destacar i agrair tenir el privilegi de tocar en un espai tan especial com aquest.

Durant el concert de divendres, la cantautora Bikimel, amb la seva veu captivadora, la seva música i la poesia, va aconseguir remoure els sentiments dels espectadors als quals no va deixar indiferents. Amb Xavi Lloses al piano, la compositora i cantant va presentar “No ben bé”, poemes musicats d’alguns dels poetes més radicals del nostre país com Maria Cabrera o Joan Brossa.

L’endemà va ser el torn de La Iaia amb el qual el grup d’Osona va presentar el seu darrer treball “Torna a ser u”. Després de gairebé tres anys de silenci el grup ha pujat de nou als escenaris i, al de La Torre de la Manresana, va triomfar de valent des del primer minut gràcies a la naturalitat dels seus components que els va permetre connectar amb el públic molt heterogeni. A més dels temes del darrer disc, fresc i espontani, La Iaia va deixar pel bis alguns dels seus temes més coneguts de treballs anteriors.

Maridatge gastronòmic


Com en la primera edició, el vessant musical del festival està acompanyada d’una proposta gastronòmica que, durant els dos primers caps de setmana, ha generat molt bones crítiques dels comensals. El Grup Anifalac de Calaf, com a organitzador de la proposta gastronòmica, elabora cinc pinxos, tots amb productes KM0. Tot plegat, regat amb una copa de vi o de cava. Aquest tast es pot comprar juntament amb l’entrada i es pot fer abans o després de cada concert.

A més del Grup Anifalac, Àgora Alta Segarra, entitat organitzadora dels Festivals Alta Segarra, compta enguany amb la col·laboració de l’Agrupació Cultural Recreativa Sigarra, del Prats de Rei, i la Corriola de Sant Martí Sesgueioles per a l’organització d’aquests concerts.

El 27 i el 28 de juliol, Eduard Iniesta i Gossos


Sant Martí Sesgueioles serà el darrer escenari del festival. En aquesta població, aquest divendres, 28 de juliol, es podrà gaudir d’un dels grans referents dels sons mediterranis del nostre país, el guitarrista Eduard Iniesta. Autor d’una música molt personal i destacat multiinstrumentista de corda, aquest músic s’acompanya d’un grup format per 5 grans músics catalans escollits per la complicitat artística i personal amb la seva obra. Plegats aconsegueixen una sonoritat molt especial evocadora i generadora d’imatges sonores captivadores.

Els manresans Gossos clouran el festival el dissabte, 29 de juliol, presentant el seu darrer treball, “Zenit”, estrenat el passat setembre i del qual fa tot just una setmana presentaven nou videoclip, “Voldria dir-te”. Aquest nou àlbum simbolitza la culminació d’una carrera musical, una trajectòria de 23 anys, amb la combinació perfecta de totes les seves etapes dins un sol disc. Gossos plantejarà un concert molt enèrgic per a un públic familiar i de totes les edats. Un repertori dinàmic amb el millor del darrer disc mesclat amb les cançons més importants que han format part de la trajectòria del grup. Un espectacle potent i diferent.

Entrades


Les entrades anticipades per als concerts es poden comprar a través de la plataforma de venda on-line Tictactickets.es. Les entrades anticipades tenen un preu de 13 euros, i de 20 euros si s’hi inclou el tast gastronòmic. El preu a taquilla serà de 15 euros per a cada concert, 22 en cas que també es vulgui fer el tast.

Bikimel a la Manresana -
Bikimel a la Manresana
Foto: Judit Martí Mas


Font: Àgora Alta Segarra   + info (enllaç extern)

Etiquetes: festivals alta segarra bikimel la iaia els prats de rei

Ho vols compartir?