Cultura dimarts 7 maig 2019

L'Ajuntament de Torà arranjarà la teulada de Sant Martí de Llanera


Autor: AjTora

L'import de l'obra és de 28.000 euros

L'Ajuntament de Torà arranjarà la teulada de Sant Martí de Llanera Autor: Ramon Sunyer

L’ajuntament de Torà, amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), la Generalitat i el bisbat, arranjarà la teulada de l’església gòtica de Sant Martí del nucli agregat de Llanera. L’actuació, pressupostada en 28.000 euros, pretén evitar les filtracions d’aigua a l’interior del temple per evitar-ne el deteriorament.

Sant Martí de Llanera data del segle XIII i és un monument protegit i inventariat dins el Patrimoni Arquitectònic Català. L’església, abandonada al culte des de fa molts anys, té una única nau de gran altura i tres capelles laterals adossades al mur de tramuntana i tres capelles més amb volta apuntada al mur de llevant, dues de les quals estan policromades amb escenes de la vida de la Verge i dels Sants. El retaule de Sant Martí que presidia l'altar major fou traslladat l'any 1968 a la parròquia de Sant Pere Màrtir de Peracamps a l’Hostal Nou. L’església està situada al costat del castell medieval que es troba en fase de ruïna.

L’any 2016 l’associació del Patrimoni de Torà ja va intervenir a la teulada del campanar de l’església i va advertir del deteriorament de la teulada, que ja havia estat apuntalada per l’associació el mes de març de 2006 per evitar-ne l’esfondrament.

L’import de les obres serà sufragat per l’Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de LLeida, 11.926,23€, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 8.000,00€, el Bisbat de Solsona, 4.160,31€, i l’Ajuntament de Torà també amb 4.160,31€.

Es preveu que aquesta intervenció es realitzi aquest 2019.

El sostre de l'església està força malmès - Llanera
El sostre de l'església està força malmès
Autor: Ramon Sunyer
Interior de l'església - Llanera
Interior de l'església
Autor: Ramon Sunyer
Detall d'un altar lateral policromat amb escenes de la vida de la Verge i dels Sants - Llanera
Detall d'un altar lateral policromat amb escenes de la vida de la Verge i dels Sants
Autor: Ramon Sunyer


Etiquetes: obres església sant martí llanera
Compartit per tora.cat

Ho vols compartir?