Cultura dissabte, 15 de Juny de 2019

Presentació del llibre 'Manuel de Pedrolo. La llibertat insubornable'


Autor: somsegarra
Presentació del llibre 'Manuel de Pedrolo. La llibertat insubornable'
Presentació del llibre 'Manuel de Pedrolo. La llibertat insubornable' Foto: castell de concabella

El Castell de Concabella acollirà aquest dissabte dia 15, a les 7 de la tarda, la presentació del llibre Manuel de Pedrolo. La llibertat insubornable, a càrrec de la seva autora, la periodista i escriptora Bel Zaballa. L'acte també comptarà amb la presència d'Adelais de Pedrolo, filla de l'escriptor.

Aquesta és la biografia d'un dels escriptors catalans més importants del segle XX i la seva autora ha dut a terme una intensa tasca de documentació per donar-nos a conèixer la seva trajectòria vital, literària i política.

Manuel de Pedrolo va deixar milers de pàgines escrites. Tot i que va destacar com a novel·lista, va conrear tots els gèneres: poesia, narrativa, assaig, teatre... 'Escrivia sabedor que, com tantes vegades s'havia repetit, en unes altres circumstàncies hauria estat un altre i hauria fet una altra obra, però sempre va escriure des de la consciència d'home lliure, malgrat la censura, les prohibicions, els retrets i el silenciament. (...) El seu propòsit l'havia tingut clar des de bon començament: escriure era el seu servei al país', explica Zaballa al llibre.

L'acte està organitzat conjuntament per l'Ajuntament dels Plans de Sió i l'associació cultural Amics del Castell de Concabella.



Etiquetes: llibres biografia manuel de pedrolo concabella

Ho vols compartir?